Tamperelainen Rimi Riutta on ensimmäinen transsukupuolinen kilpailija Miss Suomi -kilpailussa. Hän on julkaissut Instagram-tilillään kuvia, joissa poseeraa valkoisissa bikineissä merivedessä. Kuva on otettu Kreikassa.

– Pitihän sitä käydä myös vähän pulikoimassa merivedessä, Rimi kirjoittaa kuvan yhteyteen.

25-vuotias Rimi kertoi Miss Suomi -kilpailun tiedotteessa, että päätti lähteä mukaan kauneuskilpailuun, koska haluaa tehdä hyvää.

TAUSTAA: Tässä ovat Miss Suomi -semifinalistit – mukana muun muassa transsukupuolinen kilpailija, Mikko Alatalon lapsenlapsi ja Rantabaari-näyttelijä!

– Tiedän, kuinka vaikeaa elämä voi olla jollekin minunlaiselle ihmiselle ja toivoisin omalla esimerkilläni luovani suopeampaa yhteiskuntaa, jotta jokaisella olisi mahdollisuus normaaliin elämään omana itsenään, Rimi kertoo organisaation tiedotteessa.

– Muistan, miten lapsena Barbie-nuket kiinnostivat minua enemmän kuin leluautot ja vaadin aina vanhempia ostamaan minulle uusia peruukkeja sekä kynsilakkaa. Lapsena tunsin oloni onnellisimmaksi pitkillä hiuksilla. Minua kiusattiin kerran siitä, kun olin vetänyt pitkät kalsarit päähän, kun en löytänyt peruukkiani mistään.

– 19-vuotiaana vihdoin lähdin sukupuolenkorjausprosessiin ja se todella pelasti elämäni. Elämääni piristystä tuo terapeuttiset kävelylenkit ystäväni kanssa ja unta saan parhaiten kuuntelemalla ASMR-videoita.