Tunnettu Youtube-tähti Roni Bäck tähdittää tammikuussa alkavaa seikkailurealitya Arktinen retkikunta, jossa kuusi suomalaista julkisuuden henkilöä tekee löytöretken haastaviin olosuhteisiin Grönlantiin. Retken johtajana toimii kokenut löytöretkeilijä ja vuorikiipeilijä Patrick ”Pata” Degerman.

Ohjelma kuvattiin viime vuoden keväällä toukokuussa, jolloin päivät Grönlannissa olivat vuorotellen hyytävän kylmiä ja paahtavan kuumia.

– Grönlanti oli aivan uniikki siinä mielessä, että siellä sää päätti ihan täysin, että mitä minäkin päivänä tapahtui. Joskus heräsimme aamulla siihen, että oli tukalan kuuma ja saimme oleilla shortsit jalassa, vaikka nukuimme lumen päällä. Seuraavana päivänä olikin niin kylmä myrsky, että oli pakko laittaa kaikki mahdolliset takit ja vaatteet päälle – ja silti oli kylmä. Silloin hautauduimme maakuupusseihin ja odotimme vain teltassa, että päivä menisi ohi. Se oli melko absurdia, Bäck muistelee hurjaa kokemustaan Metropolille Arktinen retkikunta -ohjelman pressitilaisuudessa.

– Yhtenä päivänä päällemme painui sankka lumiusva, joka peitti näkyvyyden lähes kokonaan. Oli hyvin pysäyttävää tajuta, että usvan läpi voisi koska tahansa syöksyä viidenkymmenen kilometrin tuntivauhtia juokseva valkoinen jääkarhu, hän jatkaa.

Pysäyttävää oli myös laskeutua helikopterilla paikkaan, jossa kukaan ihminen ei tiettävästi ollut ennen suomalaista retkikuntaa ollut.

– Saapuessamme perille näimme välittömästi edessämme sulavan jäätikön. Ajatus siitä, että kymmenen vuoden päästä kyseistä näkyä ei todennäköisesti enää ole, veti aika hiljaiseksi.

– Lähtiessäni reissuun olin ehkä vähän naiivi ajatellessani, että saisin ainoastaan kokea jonkin uuden, jännittävän elämyksen. Kuvausten päätyttyä ymmärsin, kuinka vakava asia Grönlannin jäätiköiden sulaminen todella on. Nyt yritän tehdä aiempaa tiedostavammin sisältöä omille sosiaalisen median tileilleni ja ottaa ilmastonmuutoksen huomioon aivan kaikessa tekemisessäni.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tarina Bäckin ohjelmaan osallistumisen taustalla on varsin mielenkiintoinen. Vaikuttaa siltä, että paikka retkikunnassa oli kuin tarkoitettu Bäckille.

– Kohtasin johtajamme Patan ensimmäistä kertaa nelisen vuotta sitten eräässä puhujatapahtumassa. Tuolloin ajattelin, että jospa joskus pääsisin hänen kanssaan jollekin seikkailulle, Bäck pohjustaa kertomustaan.

– Siitä kului pari vuotta ja sain viestin, että ”haluatko lähteä Patan kanssa seikkailulle?” hän täräyttää.

– Ihan käsittämätöntä! Kannattaa varmasti aina varoa mitä toivoo, kun ne toiveet voivat oikeasti toteutuakin, mies tokaisee nauraen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tänä vuonna eräs toinenkin Bäckin harras toive käy todeksi, kun hän ja hänen kihlattunsa, entinen sulkapalloilija Airi Mikkelä saavat esikoislapsensa. Pariskunta kertoi onnellisesta uutisestaan viime elokuussa Bäckin Youtube-tilillä.

Nyt Bäck valmistautuu tärkeään tehtäväänsä isänä niin hyvin kuin vain pystyy.

– Olen käynyt aina terapiassa asti käsittelemässä sitä, kuinka tuleva muutos tulee vaikuttamaan elämään. Minulle on ollut tärkeää valmistautua kaikkeen puhumalla, koska en ole ollut vielä päivääkään isä, Bäck avaa.

– Ennen tuli seikkailtua ympäri maailmaa harva se viikko, mutta nyt olemme Airin kanssa siirtyneet kodin puoleen ja ottaneet todella rauhallisesti.

Bäckille on tärkeää olla ennen kaikkea läsnäoleva isä. Lisäksi hän miettii asioita paljon myös puolisonsa näkökulmasta.

– Haluan pystyä olemaan myös itsenäinen isä, sillä tahdon antaa tulevalle vaimolleni tilaa toteuttaa itseään, hän painottaa.

– Tällä hetkellä kuitenkin suurin kysymysmerkki liittyy työkuvioihini. Tähän saakka työ on ollut minulle hyvin tärkeä osa elämää, lähes prioriteetti ykkönen. Kaikki on tehty sitä kautta, että miten työkuvioni toimivat. Vauvan myötä tärkeysjärjestys muuttuu, ja miten tämä tulee näkymään, sitä ei kukaan vielä tiedä.

Vaikka suuri elämänmuutos jännittää, suhtautuu Bäck tästä huolimatta luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

– Nämä ovat varmasti hyvin tavallisia asioita, joita kaikki tulevat vanhemmat pohtivat. Yleensä kuitenkin asiat tapaavat loppujen lopuksi aina järjestyä, Bäck tuumaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Arktinen retkikunta -ohjelma keskiviikkoisin 18.1. alkaen TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.

Lue myös:

Roni Bäck ja Airi-rakas paljastivat iloisen perheuutisen – ”Se on ihan pieni”

Roni Bäck meni kihloihin Airi-rakkaansa kanssa – julkaisi koskettavan kirjoituksen: ”Olemme kohdanneet vastoinkäymisiä”