Tubettaja Tuure Boelius, 19, julkaisi Instagram-tilillään kuvan vuosien takaa ja lähetti samalla viiltävän viestin kansanedustaja Päivi Räsäselle.

– Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”. Jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin, Tuure kirjoittaa.

Hän kritisoi kirjeessään kovin sanoin Räsäsen 9. syyskuuta julkaisemaa twiittiä ja kirjoittaa Räsäsen ymmärtäneen Pride -tapahtuman sanoman täysin väärin.

Päivi Räsänen

@PaiviRasanen
#Pride2020 ei ole ihmisoikeustapahtuma. Kyse on #lgbt´ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Keisarilla ei ole vaatteita. Siksi #sananvapaus.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tuure kehottaa Räsästä miettimään, miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kansanedustajan kirjoituksia.

– Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita! Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi, Tuure päättää kirjeensä.

Loppuun hän on lisännyt vielä hastagin #eikösuahävetä.

 

View this post on Instagram

 

Tämä on avoin kirje Päivi Räsäselle. Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin. Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kirjoituksiasi. Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki. Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita! Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi. 🌈 Hyvää Pride-viikkoa! 🌈 Tuure Boelius #eikösuahävetä

A post shared by Tuure Boelius (@tuureboelius) on

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.