Kauneusalan yrittäjä Henna Peltonen kertoo blogissaan kysymyksiä herättävästä tapahtumasarjasta, jonka uhriksi myös hän joutui lähikaupassa asioidessaan.
Henna oli poikansa kanssa ruokakaupassa, kun hänet yhtäkkiä työnnettiin voimakkaasti päin pakasteallasta. Henna huomasi, että häntä tönäissyt mies oli voimakkaassa humalatilassa, mutta sitten hän yllättyi vielä enemmän.
– Mutta mitä tämä mies tekee seuraavaksi?? Kävelee kahden ison olutlaatikon kanssa kassan ohi suoraan ovesta ulos, maksamatta! Siitä vain niin röyhkeästi, että en itse edes heti ymmärtänyt että mies oli ihan tosissaan. Myyjä reagoi tilanteeseen hyvin nopeasti ja juoksi varkaan kiinni ja palasi pian olutlaatikoiden kanssa takaisin, Henna kertoo.
– Itsellä ehti käydä mielessä, että miehellä voi olla taskussaan kättä pidempää tai jokin teräase ja pienen hetken ehdin huolestua tilannetta siksi, että Jake oli mukanani.

Henna kunnioittaa kaupan sankarillista myyjää rohkeasta toiminnasta.
– Myyjän toiminta oli rohkeaa ja teollaan näytti kuinka omistautunut on työlleen. Riskeerasi kuitenkin oman turvallisuutensa.
Välikohtaus sai Hennan miettimään suomalaisen yhteiskunnan nykytilannetta.
– Mutta pistää todella miettimään miksi nykyään ei saa asioida edes ruokakaupassa keskellä kirkasta päivää niin, ettei tarvitse pelätä kaiken maailman alamaailman ihmisiä tai mielenhäiriöisiä. Ja pisti miettimään pienten kauppojen henkilökunnan turvallisuutta, kun päivälläkin meno on jo tuollaista ja aukioloja vain pidennetään. Ja pisti myös miettimään voiko sitä enää edes päivällä huoletta lähettää lapsiaan yksin kauppaan. Todella surullista mihin maailma on mennyt.
Henna jatkaa, että kerma, jota kaupasta oli lähdetty hakemaan, oli unohtunut välikohtauksen takia ja heidän täytyi lähteä takaisin.
– Jake otti tällä kertaa valomiekan mukaan, sanoi ritarillisesti, että jos tälläkin kerralla tulee rosvoja niin hän puolustaa äitiä. ❤️
Lue koko kirjoitus ”keskellä kirkasta päivää” Henna Peltosen blogista!