Lomailun ei tarvitse olla kallista!
Kesälomaa on odotettu läpi pitkän talven ja loman ensimmäiset viikot kuluvatkin kuin siivillä. Jos rahat ovat vähissä ja esimerkiksi ulkomaille ei ole varaa lähteä, pelkkä auringossa köllötteleminen ja kaupungilla pyöriminen saattavat alkaa kyllästyttää.
Studentum.fi-koulutussivusto keräsi yhteen kymmenen kesälomavinkkiä eli yhden jokaista lomaviikkoa kohden. Kaikki vinkit on mietitty kaikenikäisten lomalaisten toteutettavaksi pienelläkin budjetilla.

Lue vihdoin se kirja, jota et ole ennättänyt lukea

Koulussa luettavaa riittää muutenkin ja työpäivän jälkeen tunnit saattavat helposti vierähtää muuhun kuin pitkän elämänkerran lukemiseen. Kesällä on ihanaa lukea auringossa nurmikolla tai sadepäivänä sohvan nurkassa.

Mene piknikille

Aurinkoisena päivänä puistossa herkkujen nauttiminen on yksi kesän parhaista jutuista! Mukaan otetaan tietysti pihapelejä ja musiikkia.

Tee roadtrip

Roadtrip voi suuntautua vieraaseen kaupunginosaan, naapurikaupunkiin tai toiselle puolelle Suomea. Roadtripin voi toteuttaa myös bussilla tai vaikka mopolla, autoa ei välttämättä tarvitse.

Aloita uusi harrastus tai kokeile jotakin uutta

Mene suppailemaan, pelaamaan sulkapalloa, kiipeilemään, valokuvaamaan, melomaan tai ratsastamaan. Vaikka siitä ei tulisi uutta harrastusta, saat kivan kesämuiston.

Telttaile

Telttailu on hauskaa säällä kuin säällä pystytitpä teltan sitten omalle pihalle, järven rantaan luonnonsuojelualueelle tai parvekkeelle. Täytyy vain varautua yöpymiseen sään mukaisesti!

Lähde pyöräretkelle

Pyöräile vähän kauemmas jäätelökioskille tai lähde muutamaksi päiväksi tien päälle teltta ja trangia mukanasi. Kauniita suomalaisia kesämaisemia on parasta ihailla pyörän satulasta.

Kokeile jotakin uutta reseptiä

Kesäisiä reseptejä löytää netistä ja tietysti myös kokkauskirjoista. Käytä hyödyksesi sesonkia ja kesällä luonnosta saatavia raaka-aineita! Kutsu ystäväsi tai perheesi syömään kanssasi.

Pidä leffamaraton tai katso elokuvaklassikko, jota et ole aiemmin muistanut tai jaksanut katsoa

Leffasarjoja löytyy monia ja leffaklassikkoja vähintään yhtä paljon. Kesälomalla voi hyvin käyttää yhden illan pelkkien leffojen katsomiseen, eikä lomalla tarvitse huolehtia nukkumaanmenoajasta.

Ole päivä ilman teknologiaa

Olemme kasvaneet kiinni älypuhelimiin ja Netflixiin. Kokeile viettää päivä ilman mitään teknologiaa. Olosi saattaakin olla yllättävän rentoutunut ja haluat ehkä ottaa teknologiavapaat päivät mukaan arkeesi. Tässäkin listassa on vinkkejä, jotka voi hyvin toteuttaa ilman puhelimen jatkuvaa läsnäoloa.

Mene soutelemaan ja kalastamaan

Kesäpäivä järvellä on kruunattu herkullisella kalasaaliilla, joka paistetaan hämärtyvässä illassa grillissä!
 
Kuva: Unsplash