Pidetään niistä sitten kiinni tai ei, uudenvuodenlupauksia tehdään tänäkin vuodenvaiheessa ympäri maailman.

Millaisia uudenvuodenlupauksia ihmiset tekevät? Se selviää rahoitusyhtiö Ferratumin maailmanlaajuisesta kuluttajabarometristä.

Barometrin mukaan 18 % vastaajista sanoo, että heidän uudenvuodenlupauksensa liittyvät ajan viettämiseen rakkaimpien kanssa. 14 % kertoo haluavansa matkustaa enemmän ja 13 % kertoo haluavansa remontoida kotinsa. Urheilu ja terveelliset elämäntavat ovat myös korkealla listalla, sillä 12 % vastaajista sanoo haluavansa kuntoilla enemmän. 11 % lupaa itselleen muuttavansa uuteen kotiin, 10 % aikoo investoida johonkin unelmaan, 9 % aikoo ostaa uuden auton, 5 % tekee ”jotain muuta”, 5 % aikoo työskennellä vähemmän ja 4 % kunnostaa autonsa.

– Kansainvälisesti uudenvuodenlupaukset ovat erittäin perinteisiä. Yllättäjänä listalla on se, että moni suunnittelee jo nyt kodin remontointia ensi vuodelle, mikä kertoo vahvasta luotosta talouteen ja talouden kasvuun, kertoo Outi Päivinen, Ferratumin Suomen-maajohtaja.

Tutkimukseen osallistui yli 23 000 kotitaloutta, joiden keskimääräinen koko oli 2,9 henkilöä. Vastaajat olivat 18–61-vuotiaita ja 57 % heistä oli naisia. Tutkimus teetettiin nimettömästi.

Lähde ja barometri: Ferratum