Black Friday käynnistää joulukaupan marraskuussa!

Mikä on Black Friday?

Black Friday (suomalaisittain musta perjantai) on Yhdysvalloista lähtöisin oleva tarjouspäivä, joka tyypillisesti aloittaa joulumyynnin. Black Fridayna tavaratalot sekä verkkokaupat myyvät tuotteita hurjin alennuksin. Nykyään tapahtumaa vietetään myös Suomessa.

Black Friday kasvaa Suomessa vuosi vuodelta

Maailmalla Black Friday on ollut suuri shoppailupäivä jo pitkään (vietetty Yhdysvalloissa vuodesta 1952 lähtien). Suomeen tapahtuma on tullut ryminällä vasta viime vuosina, kun suuret elektroniikkaketjut etunenässä ovat lähteneet rummuttamaan tapahtumaa voimallisesti ja alkaneet antaa hurjia alennuksia marraskuun neljäntenä perjantaina, Black Fridayna.
Jos vielä pari vuotta sitten Black Friday tarkoitti Suomessa vain muutamien kauppojen osallistumista kampanjaan, sekä pientä valikoimaa tarjoustuotteita, nyt tapahtuma on kasvanut Suomessakin massiiviseksi ostopäiväksi. Käytännössä kaupoilla ei olekaan enää varaa olla osallistumatta Black Fridayhin ja päivän synnyttämä pöhinä halutaan saada hyödynnettyä joka marketissa.

Mitä Black Fridaysta kannattaa ostaa?

Kuten yleensä shoppaillessa, kannattaa myös mustana perjantaina ostaa niitä tuotteita, joita oikeasti tarvitsee. Usein suuret alennusprosentit saavat päät pyörälle ostohurmoksessa ja ihmiset tekevät heräteostoksia tuotteista, joita eivät oikeasti tarvitse. Mikäli olet hankkimassa kameraa joululahjaksi, ei kannata todennäköisesti investoida popcornikoneeseen tai hoverboardiin, vaikka alennusprosentit näyttäisivät kuinka houkuttelevilta tahansa. Toki tilaisuuden tullen myös yllättävät ostokset ovat mahdollisia, kunhan järki pysyy matkassa.

Tarjouksia ei enää vain perjantaina

Black Friday ei ole enää ainoastaan päivän kestävä alennushulluttelu, vaan usein alennuksia on tarjolla koko viikon maanantaista sunnuntaihin. Käytännössä parhaat tarjoukset ajoittuvat kuitenkin perjantaille, joten paras strategia lienee selailla tarjouksia pitkin viikkoa keskittyen shoppailemaan erityisesti perjantaina.

Nopeat syövät hitaat!

Nopeus on valttia erityisesti mustana perjantaina. Älä siis herää myöhään ja kömmi ostoksille vasta kun tarjoukset ovat tiessään. Oikea tarjoushaukka herää aamuvarhaisella ja bongailee netistä tarjouksia vaikka aamupalapöydässä. Monia tuotteita on tarjolla Black Fridayna vain rajoitetusti, joten puhe nopean shoppailun tärkeydestä ei ole pelkkää sanahelinää.

Ehkä shoppailetkin tänä vuonna vain nettikaupoissa

Yhdysvalloissa Black Friday on aiheuttanut joinain vuosina sellaisia hulinoita, että osa porukasta on loukkaantunut vakavasti tarjouksista taistellessaan. Suomessa vastaavia ylilyöntejä ei kai vielä ole tapahtunut, ellei sellaiseksi sitten lasketa viime vuoden karkkiepisodia.

Vaikka Suomessa vältytkin todennäköisesti mustelmilta, on tavarataloissa sompailu ja parkkipaikan metsästys todennäköisesti yhtä tuskaa. Kannattaakin jäädä hyvillä mielin kotiin ja shoppailla tuotteita kotisohvalta. Vaihtoehtoisesti tarjoukset voi ottaa haltuun myös työpaikalla, kunhan koko päivä ei mene pelkkään shoppailuun. Pieni shoppailutauko piristää kummasti töiden lomassa tai vaikka ruokatauolla.

Löydä parhaat tarjoukset

On hyvin haastava tehtävä pysyä kärryillä kaikista mustan perjantain tarjouksista. Onneksi ainakin suurimmat kaupat ilmoittavat alennuksista hyvissä ajoin sanomalehdissä, Facebookissa sekä nettisivuillaan. Mikäli haluat pysyä kärryillä tämän vuoden kovimmista tarjouksista, kannattaa käydä tutustumassa myös Picodin Black Friday -sivuun, johon kerätään nettikauppojen Black Friday -tarjouksia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!