Disney avasi sunnuntaina Disney+ -suoratoistopalvelunsa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Hollannissa. Palvelu koki heti alussa pahoja käynnistysvaikeuksia, kun ohjelmien lataaminen takkusi ja koko palvelu oli ajoittain kumossa lukuisilta asiakkailta, jotka eivät saaneet siihen yhteyttä.

Kuten olettaa saattaa, Disneyn suoratoistossa on paljon sisältöä, esimerkiksi heti alussa 16 MCU-, eli Marvel-Universen supersankarielokuvaa. Myöhemmin niitä tulee katsottavaksi lisää, kunhan lisenssisopimukset Netflixin ja muiden suoratoistopalvelujen kanssa loppuvat.

MCU-fanien suureksi harmiksi Disney+-palveluun ei kuitenkaan saada uusimpia ja hyvin suosittuja Tom Hollandin tähditämiä Spider-Man-elokuvia Spider-Man: Far From Home ja Spider-Man: Homecoming. Tämä johtuu siitä, että Sony omistaa Disneyn kanssa tehtyjen Spider-Man-elokuvien oikeudet eivätkä viihdejätit ole päässeet sopimukseen leffojen suoratoistosta. Disney on nyt ilmoittanut, ettei aio lisätä Spider-Man-elokuvia palveluunsa.

Nykyinen elokuvasarja jatkuu näillä näkymin ainakin vielä yhden elokuvan verran, mutta Disney+-palvelusta sekin tulee jäämään pois. Animaatiosarja palvelussa kuitenkin nähdään.

Suomeen Disney+ saapuu vuonna 2020.

Lähde: Comicbook

Kuva: Disney