Vuonna 1978 ensi-iltansa saanut Halloween – naamioiden yö oli valtava menestys niin tarinan kuin uudenlaisen tyylinsäkin puolesta. Suositusta kauhusarjasta on tehty monta jatko-osia, mutta uusin versio unohtaa muut ja jatkaa tarinaa alkuperäisestä.

John Carpenterin ohjaama ensimmäinen Halloween-elokuva esitteli elokuvamaailman yhdeksi kuuluisimmaksi hahmoksi nousseen Michael Myersin, joka tappoi 6-vuotiaana sisarensa ja suljettiin sen jälkeen laitokseen. Elokuvassa Myers pakenee ja alkaa murhata ihmisiä valtavalla veitsellä halloween-juhlien aikaan. Hänelle kuitenkin panee kampoihin nuori lastenhoitaja, Jamie Lee Curtisin esittämä Laurie Strode. Elokuvan lopussa näytti, että Myers lopultakin kuoli, mutta miehen uskomaton kyky ”herätä kuolleista” mullisti koko kauhuelokuvagenren.

Uudessa Halloweenissa alkuperäisistä tapahtumista on kulunut 40 vuotta. Myers joutui verilöylynsä jälkeen mielisairaalaan, jossa hän on vieläkin. Laurie Strode puolestaan on elänyt sillä aikaa koko elämänsä valmistellen itseään, tytärtään ja tyttären tytärtään tuleviin koitoksiin, koska hän uskoo, että Myers vielä jossain vaiheessa pääsee jälleen pakoon. Ja niin tietenkin käykin, kun Myersia ollaan siirtämässä toiseen laitokseen.

Uudessa David Gordon Greenin ohjaamassa elokuvassa kunnioitetaan ensimmäistä sekä juonen että henkilöhahmojen muodossa, mutta tällä kertaa jotkut tapahtumat etenevätkin päinvastoin kuin alkuperäisessä tarinassa.

Pikkukaupungin asukkaat ja Myersia haastattelemaan tulleet reportterit ovat täysin avuttomia brutaalin väkivallan kohteina, mutta Stroden suvun naiset ovatkin toista maata. Myers käy tutulla äänettömällä määrätietoisuudellaan hyvin valmistautuneen Strode-mummon kimppuun, joten miten eppisessä ja veriseksi muodostuvassa kohtaamisessa tulee käymään?

Kiinnostavana yksityiskohtana kerrottakoon, että hyytävän Halloween-teemamusiikin säveltänyt John Carpenter on luonut sen uudelleen erittäin toimivalla tavalla tähän elokuvaan poikansa Cody Carpenterin ja Daniel Daviesin kanssa.

Uusi Halloween-elokuva on jakanut mielipiteitä. Siitä on pidetty paljon, mutta sitä on myös arvosteltu yllättämättömyydestä. Jaloillaan äänestäneet elokuvakävijät ovat kuitenkin osoittaneet, että kyseessä ei ole missään mittasuhteessa pannukakku. 10 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva on takonut lippukassoilla 252,9 miljoonaa dollaria.

Riippumatta tämän elokuvan loppuratkaisusta, sen tuottamat lipputulot todennäköisesti takaavat, että se tuskin jää siltikään viimeiseksi Halloween-elokuvaksi.

Julkaisupäivämäärä: 11.3.
Lajityyppi: Kauhu
Kesto: 1 h 46 min
Tuotantovuosi: 2018
Ikäraja: 16
Formaatit: UHD, Blu-ray, DVD

Lisämateriaalia:
Back in Haddonfield: Making Halloween, The Original Scream Queen, The Sound of Fear, Journey of the Mask, The Legacy of Halloween