Lemmikkien salainen elämä 2 jatkaa mielikuvituksellista ja kekseliästä fantasiaa siitä, mitä lemmikkimme puuhaavat silloin, kun emme ole paikalla.

Ensimmäinen Lemmikkien salainen elämä oli suurmenestys, eikä siinä haitannut yhtään, että juoni lainaili ideaa supersuosituista Toy Story -elokuvista, joissa seurataan lelujen salaista elämää.

Myös Lemmikkien jatko-osa on Illumination-studioiden tuotos ja sen kyllä huomaa. Muun muassa Itse ilkimys sekä Kätyrit -elokuvista tuttu tiimi on nimittäin jälleen kerran saanut aikaan aivan huikean hienoa jälkeä.

Max, Duke ja Lassi-poika.

Elokuvan juoni tarjoaa paljon hauskuutta, sillä tällä kertaa siihen on ympätty peräti kolme rinnakkaista tarinaa, joista yhdessä seurataan Max-koiran ja kaverinsa, tuuheaturkkisen Duken seikkailuja sen jälkeen, kun perheeseen tulee vauva.

Maxin päätarinassa perhe lähtee vauvasta taaperoksi kasvaneen piltin kanssa maaseudulle stressilomalle. Ennen lähtöä Max antaa vaalimansa suosikkilelun Gidget-nimiselle pomeranianille, joka tietenkin kadottaa sen saman tien ja se päätyy ”kissanaisen” asuntoon. Toisessa juonessa seurataan Gidgetin huimia seikkailuja vinkulelun takaisin saamiseksi.

Kolmannessa juonessa seurakoira Daisy yrittää vapauttaa hyväksi muuttuneen entisen gangsteripomon ja nykyisen wanna-be-supersankarin Lumipallon kanssa kilttiä tiikeriä venäläisestä sirkuksesta, jossa eläimiä kohdellaan hyvin julmasti.

Toimintaa ja huumoria elokuvassa riittää, kun kaikissa kolmessa juonessa törmätään alati vaarallisempiin ja vauhdikkaampiin tilanteisiin.

Max ja Rooster.

Erityisen eeppinen hahmo elokuvassa on maatilan tuima vahtikoira Rooster, joka kuulostaa erittäin karismaattiselta niin suomen- kuin englanninkieliselläkin ääniraidalla. Englanniksi nimittäin vahtikoirana ärähtelee Harrison Ford ja suomeksi Vesa Vierikko. Muutenkin elokuvan dubbaus on laadukasta ja hahmot ovat hyvin eläväisiä.

Lemmikkien salainen elämä 2 on onnistunut elokuva, josta riittää hupia koko perheelle. Pienimmille riittävät oikein hyvin hauskat ja kiperät tilanteet, ja vanhemmille kolme pääjuonta tarjoavat mielenkiintoista seurattavaa.

Elokuvan grafiikat näyttävät erittäin hienoilta ja värikkäiltä. Illumination on tehnyt loistavaa työtä kokonaisuuden ja myös eläinten kanssa. Yleensä eläinten animoinnissa karvat tuottavat tekijöille harmaita hiuksia, mutta ei tässä elokuvassa, sillä kaikki ruohonkorsista kaupungin katuihin näyttää hyvin aidolta ja realistiselta, paitsi tietenkin hahmot, jotka ovat sarjakuvamaisia, mutta silti grafiikoiltaan huippulaadukkaita.

Tämäkin elokuva saa huimasti lisäpotkua 3D:stä, joka sinkauttaa sen aivan uusiin upeisiin ulottuvuuksiin. Blu-ray-levyltä löytyy elokuvan pituuden verran viihdyttävää lisämateriaalia. Mukana on hauskoja lisätarinoita hahmoista sekä kaksi hauskaa lyhytelokuvaa Kätyreistä ja Gidgetistä. Lisämateriaaleista löytyy myös mm. poistettuja kohtauksia ja aivan upeita tutkielmia, joissa opetetaan suosikkihahmojen piirtämistä. Ei voi kuin ihailla, miten nerokkaasti taiteilijat luovat persoonallisia hahmoja vain muutaman tarkoin valitun viivan avulla.

Tätä elokuvaa voi todellakin suositella koko perheelle, lisämateriaaleineen kaikkineen!

Julkaisupäivämäärä: 18.11.2019
Lajityyppi: Komedia, animaatio
Kesto: 1 h 26 min
Tuotantovuosi: 2019
Ikäraja: 7
Formaatit: UHD, Blu-ray, 3D, DVD

Lisämateriaalia:
2 mini-movies (Super Gidget, Minion Scouts) + 80 minutes of original content including deleted scenes & more.