3D+ on täysin uusi esitysformaatti, jossa kuvataajuus on 60 kuvaa sekunnissa – yli kaksi kertaa enemmän kuin elokuvissa perinteisesti.

Lokakuussa 11.10. ensi-iltansa saava Gemini Man saapuu maailmanlaajuisesti ja myös Suomessa valkokankaille uraauurtavassa esitysformaatissa. Ohjaaja Ang Leen (mm. Piin elämä, Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, Brokeback Mountain) vision välittävä 3D+ on täysin uusi esitysformaatti, jossa kuvataajuus on 60 kuvaa sekunnissa – yli kaksi kertaa enemmän kuin elokuvissa perinteisesti. Katsojalle uusi formaatti tarjoaa entistä vahvemman ja vaikuttavamman 3D-elämyksen.

Alla olevalla videolla Gemini Manin tekijät kertovat 3D+ -formaatista.

Gemini Man on toimintatrilleri, jossa huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan (Will Smith) joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti, jolla vaikuttaa olevan kyky ennustaa hänen jokainen liikkeensä. Elokuvan pääroolissa nähdään Will Smith kaksoisroolissa 51-vuotiaana ammattitappajana ja nuorempana kloonina itsestään, 23-vuotiaana Juniorina. Elokuvan on ohjannut Oscar®-palkittu Ang Lee.

3D+ tekee elokuvaelämyksestä vaikuttavamman

Gemini Manin 3D+ -esityskopiot valmistetaan 120 kuvaa sekunnissa kuvatusta masterista. Esityksen aikana kankaalle projisoituu 60 3D-kuvaa sekunnissa. Perinteisessä elokuvakopiossa kuvataajuus on 24 kuvaa sekunnissa.

Yleisön näkökulmasta 3D+ -näytöksessä kuva valkokankaalla on lähempänä sitä, mitä ihmissilmä luonnossa näkee. Kun kuvien määrä ja taajuus kasvavat, valkokankaan kuvan syvyys ja tarkkuus paranevat. Kuvataajuuden nosto poistaa kuvasta myös liike-epäterävyyttä, mikä tekee erityisesti toimintakohtauksista entistä vaikuttavampia.

Niin elokuvan tekijöiden kuin yleisönkin kannalta 3D+ merkitsee teknistä harppausta visuaalisessa kerronnassa. Se tarjoaa immersiivisimmän elokuvaelämyksen, mitä elokuvateatterissa voi tällä hetkellä kokea.

Suomessa elokuvateatterit valmistautuvat 3D+ -näytösten järjestämiseen parhaillaan. Ennakkotietojen mukaan formaattia pystyvät esittämään seuraavat elokuvateatterit: Finnkino Tennispalatsi, Finnkino Itis ja Cinamon Redi Helsingissä, Finnkino Omena Espoossa, Finnkino Plevna Tampereella, Finnkino Flamingo Vantaalla, Finnkino Plaza ja elokuvateatteri Star Oulussa, Finnkino Kinopalatsi Turussa, Finnkino Fantasia Jyväskylässä, Finnkino Kuvapalatsi Lahdessa, Finnkino Scala Kuopiossa, Finnkino Promenadi Porissa, Kino 123 Kouvolassa, elokuvateatteri Tapio Joensuussa, Finnkino Strand Lappeenrannassa, Bio Rex Vaasa Vaasassa, Bio Rex Verkatehdas Hämeenlinnassa, Bio Rex Tornio Torniossa, Kino-Sampo Valkeakoskella, Elo Heinolassa ja Jalasjärven Kino Jalasjärvellä.

Elokuva tulee Suomessa ensi-iltaan myös 3D+ IMAX® -versiona (60fps, 2K) ja 2D-versiona (24fps, 4K).

Lähde ja kuvat: Finnkino