Mestari Cheng -elokuva rikkoo ennätyksiä.

Ensi-iltansa 30.7 Saksassa saanut Mika Kaurismäen ohjaama Mestari Cheng nousi jo ensimmäisenä esityspäivänään Box Office -listan ykköseksi, uutisoi Iltalehti. Suomalaiselokuvalle tämä on huima saavutus.

Viikonlopun lipunmyyntituloksissa Mestari Cheng oli paras uusi elokuva ja se on kerännyt Saksassa kaikenkaikkiaan noin 15 000 katsojaa. Myös Itävallassa elokuva oli katsojalistan viidentenä.

Ohjaaja Mika Kaurismäen mukaan on ollut hienoa seurata, miten saksalaiset ovat ottaneet elokuvan omakseen.

– Onhan tämä hienoa ja ainutlaatuista, että elokuva oli listan kärjessä avajaispäivänään. Tietysti tässä myös haikailee sitä, mitä luvut olisivat voineet olla normaalioloissa, sillä nythän myös Saksan teattereissa vallitsevat koronapandemian aiheuttamat poikkeusrajoitukset, Kaurismäki kertoo Iltalehdelle.

Elokuva on myyty useisiin maihin

Mestari Cheng sai jo syksyllä 2019 Lyypekin Nordiche Filmtage -festivaaleilla yleisöpalkinnon 93 prosentilla äänistä. Se on 60-vuotiaan festivaalin historiassa ylivoimainen ennätys.

Elokuva on myyty useisiin maihin ja seuraavaksi se tulee elokuvateattereihin Sveitsissä. Syksyllä ovat vuorossa Iso-Britannia ja Japani. Suomessa draamakomediaa esitetään Helsingin Kinopalatsissa.

Mestari Cheng kertoo kiinalaista mestarikokki Chengistä, joka tulee lappilaiseen syrjäkylään poikansa kanssa. Chengin keitokset mullistavat kyläläisten elämän ja kokin ruoilla kyläläisten vaivat verenpaineesta kuukautiskipuihin helpottavat. Elokuvassa sivutaan myös lapsettomuutta ja puolison menetystä.

Elokuvan pääosissa nähdään parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi valittu Chu Pak Hong ja Anna-Maija Tuokko. Sivuosaparina nähdään Kari Väänänen ja Vesa-Matti Loiri.

Jos traileri ei näy, voit katsoa sen täältä.