Tänään avataan Suomen suurin valkokangas ja ensimmäinen huippumoderni IMAX-elokuvateatteri

Uusi Finnkino Itis avaa ovensa tänään 30.11.

Suomen suurin valkokangas ja ensimmäinen huippumoderni IMAX®-elokuvateatteri, kaksi erikoissalia ja kuusi klassista salia lisäävät Helsingin elokuvanäytöstarjontaa neljänneksellä.

Yhdeksänsalinen elokuvateatteri kasvattaa merkittävästi koko pääkaupunkiseudun elokuvanäytösmääriä ja tarjoaa elokuvateatterikokemuksia moneen eri makuun. Jatkossa elokuvien ystävillä on entistä monipuolisemmat vaihtoehdot mistä valita, sillä Itiksen elokuvateatteri kasvattaa Finnkinon pääkaupunkiseudun kokonaisesitystarjonnan lähes 100 000 näytökseen vuodessa.

Suomen ensimmäisen huipputekniikalla varustetun IMAX®-elokuvateatterin ja jättivalkokankaan lisäksi, Finnkino Itikseen aukeaa kaksi uutta LUXE-erikoissalia sekä kuusi korkeatasoista klassista elokuvasalia. Uudenlaisen elokuvateatterikokemuksen täydentävät aulojen laajennetun todellisuuden palvelut, anniskelua ja ruoka-annoksia saleihin tarjoava Oscar’s Bar sekä Suomen pisin irtokarkkiseinä. Uusi Finnkino Itis tekee elokuvissa käymisestä entistä monipuolisemman ja paremman elämyksen.

Finnkino Itis on tuhatpaikkainen yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuus. Se jatkaa Finnkinon pitkäjänteistä elokuvateattereiden ja -palveluiden kehittämistyötä ja kulttuuriviihteellisten elämysten tarjoamista laajalle yleisölle.

Uusi elokuvateatterikompleksi näppärien kulkuyhteyksien päässä

Elokuvateatteriin on helppo saapua niin kävellen, metrolla, linja-autolla kuin Itäväylän ja Kehä I:n kautta henkilöautolla. Auton voi jättää näppärästi kauppakeskus Itiksen maksuttomaan parkkiin, jossa on jopa viisi tuntia ilmaista pysäköintiaikaa.

– On upeaa päästä avaamaan pitkään odotettua ja kauan työstämäämme Itä-Helsingin elokuvateatteria. Finnkino Itis tuo lähialueen ja pääkaupunkiseudun lisäksi koko Suomen elokuvien ystäville täysin uudenlaisia, ennen kokemattomia elokuvallisia elämyksiä, toteaa Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

IMAX®-salin lisäksi Finnkino Itikseen avataan kaksi uutta LUXE-erikoissalia sekä kuusi korkeatasoista klassista elokuvateatterisalia. LUXE-erikoissaleissa istuinmukavuutta on parannettu muhkeilla ja kallistuvilla nojatuoleilla sekä omilla sivupöydillä.

IMAX®-teatterisalin oleellisin ero verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas. Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Valkokangas on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. IMAX®-elokuvateatterin uuden sukupolven 4k-laserprojektoritekniikka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa. Uusi optinen järjestelmä tuottaa aikaisempaa terävämmän ja kirkkaamman kuvan sekä syvemmän kontrastin ja laajemman värimaailman. Tähän yhdistyy IMAX®:n geometrinen, digitaalinen, 12-kanavainen äänentoisto.

– Olemme innoissamme saadessamme tuoda maailman vaikuttavimman elokuvakokemuksen ensimmäistä kertaa Suomeen tärkeän kumppanimme Finnkinon kanssa, sanoo Giovanni Dolci, Managing Director, Europe & Africa, IMAX® Corporationista.

– Uusimmalla IMAX® laser-tekniikallamme IMAX®-elämys on entistä vaikuttavampi, kuva on kirkkain mahdollinen jättimäisellä valkokankaalla ja sykähdyttävä äänimaailma tarjoaa katsojalle kokonaisvaltaisen elokuvakokemuksen.

Finnkino Itiksen Oscar’s Barin leffaruokamenu on suunniteltu yhdessä Alex Nurmen kanssa

Elokuvateatterista löytyy myös tyylikäs Oscar’s Bar, jossa palvelua arvostavat asiakkaat voivat käydä lasillisella tai tilata oluen tai vaikkapa lasin viiniä sekä pientä syötävää nautittavaksi elokuvanäytöksessä. Alex Nurmi on suunnitellut yhdessä Finnkinon kanssa Oscar’s Barin menun.

– Menun suunnittelussa on ollut paljon asioita, joita on pitänyt ottaa huomioon: syötävyys, nopeus sekä monipuolisuus ovat maun lisäksi olleet tärkeitä suunnittelukriteereitä. Ruoissa on huomioitu myös allergiat, gluteenittomuus ja vegaanisuus. Tapaksia on moneen makuun sekä yksi annos, jonka asiakas saa lämpimänä mukaan saliin. Jatkossa tulemme kehittämään valikoimaa ja tuomaan sinne lisää makuja maailmalta, kertoo Alex Nurmi.

Finnkino Itiksessä nähdään vuosittain yli 200 eri elokuvaa ja event-näytöstä – Helsingin näytöstarjonta kasvaa noin neljänneksellä

Päivittäinen näytösmäärä Finnkino Itiksessä tulee olemaan noin 45 eri näytöstä päivässä eli yli 300 näytöstä viikossa ja noin 16 000 näytöstä vuodessa. Tämä lisää Helsingin kokonaisnäytöstarjontaa merkittävästi – noin neljänneksellä. Itiksen elokuvateatterissa tullaan esittämään yli 200 eri elokuvaa vuodessa. Lisäksi tulevat vielä lukemattomat yksittäiset event cinema -näytökset Bollywoodista balettiin ja e-sportsista konserttiesityksiin. Tämä tarkoittaa keskimäärin 4-5 uutta ensi-iltaelokuvaa joka viikko teatterin laajan jo esityksessä olevan ohjelmiston päälle.

Globaalisti IMAX®-elokuvia tulee ensi-iltaan vuosittain yli 50 ja Finnkino Itiksen IMAX®-teatterissa nähdään loppuvuonna ja vuodenvaihteessa ainakin seuraavat elokuvat: Aquaman, Mortal Engines, Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, Maija Poppasen paluuSpider-Man: kohti Hämähäkkiversumia ja Bumblebee. Uudenlaista sisältöä IMAX®-yleisölle tarjoaa seikkailuspektaakkeli Thugs of Hindostan, joka on viides Bollywoodissa tuotettu IMAX®-elokuva. Avajaisten kunniaksi elokuvaharrastajia hellitään myös tuomalla IMAX®-teatteriin yksittäisnäytöksiä aikaisemmista IMAX®-huippuelokuvista, kuten: Christopher Nolanin IMAX®-klassikot Interstellar ja Dunkirk, yhteistyössä ISS:n ja NASA:n kanssa IMAX®:n tuottama A Beautiful Planet 3D, sekä ensimmäinen 100%:sti IMAX®-kameroilla kuvattu Hollywood-hitti Avengers: Infinity War 3D.

Elokuvateatterikokemuksia kaikille

Esteettömyys on kiinteä osa Finnkinon strategiaa, jonka tavoitteena on tarjota korkealaatuisia elokuvapalveluita kaikille suomalaisille. Elokuvateatterissa kulkeminen pyörätuolilla on vaivatonta hissin ansiosta. Finnkino Itiksessä on teatterin sisällä oma hissi, jolla voi kulkea teatterin kerroksien välillä. WC-tilat, inva-WC ja lastenhoitopöydät löytyvät teatterin molemmista kerroksista. Salista löytyvät myös leveät pyörätuolipaikat. Salien 5-9 pyörätuolipaikat sijaitsevat viimeisellä rivillä. Kuulolaitteita varten kaikissa saleissa on myös induktiosilmukat. Salien portaissa on myös kaksoiskaiteet, jotta perheen pienimmätkin pääsevät helposti saliin.

Finnkinon lisätyn todellisuuden MR-sovellus tuo teatterin aulatiloihin uuden ulottuvuuden

Finnkino Itiksen aulatiloissa voidaan laajentaa elokuvateatterikokemusta uudella tavalla. Aulatilojen MR-ulottuvuus (mixed reality) tulee Finnkinon Leffapeli-lisäsovelluksen yhteyteen ladattavaksi Leffapeli Lens -lisäsovellukseksi. Leffateatterin tilat on mallinnettu ympäristönä uudenlaisella Immersalin kehittämällä mallinnustekniikalla. Elokuvateatteriin on rakennettu sovelluksen myötä lisäulottuvuus, jossa MR-tilaan tuotetut kohteet ja sovelluksen käyttäjät voivat toimia vuorovaikutuksessa keskenään. Tilaan on luotu pelillisiä toiminnallisuuksia ja sovelluksen käyttäjä pystyy tunnistamaan kanssapelaajia, vuorovaikuttamaan muiden kanssapelaajien kanssa sekä kulkemaan opastettuna teatterissa paikasta toiseen tai haluamansa henkilön luokse.

Kuva:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.