Ford Motor Company esitteli uuden Ford S-MAX Vignale -konseptin Milanossa jatkaen samalla uniikin ja ensiluokkaisen tuotteen ja omistajuuskokemuksen vision laajentamista asiakkaille Euroopassa.
Uusi Ford S-MAX Vignale -konsepti on jatkoa viime vuonna esitellylle Ford Mondeo Vignale -konseptille. Konsepti henkii ensiluokkaista designia, käsityötaitoa ja eksklusiivisuutta, jota asiakkaat voivat Ford Vignalelta odottaa. Mondeo Vignalen tuotantoversio on asiakkaiden saatavilla ensi vuonna ja pian sen jälkeen saataville tulee myös S-MAX Vignalen tuotantoversio.
– S-MAX Vignale -konsepti ylittää perinteiset auton muotoiluun liittyvät rajat ja puhuttelee asiakkaita, jotka arvostavat estetiikkaa, kertoo Martin Smith (Executive Director, Design, Ford of Europe).
– Vignalen suunnittelijamme saivat suunnitteluun inspiraatioita huonekalujen ja muodin trendeistä, Smith sanoo.
ford-concept
Milanon Palazzo Realessa julkistetun S-MAX Vignalen lisäksi Ford esittelee visiotaan Vignalen kuluttajakokemuksesta tällä viikolla Salone del Mobilessa, joka on maailman johtavin huonekalunäyttely. Fordin osasto Salone del Mobilessa antaa esimakua ”Vignale Lounge” -palvelukokemuksesta, joka otetaan käyttöön valituissa Ford-jälleenmyyjäliikkeissä kautta Euroopan. Ford esittelee myös Vignale lifestyle -kokoelman, johon kuuluu muun muassa mittatilaustyönä valmistettu, iF Design -palkittu matkalaukku.
Kun Vignale-konsepti lanseerataan Euroopassa 2015, asiakkaat saavat henkilökohtaisempaa palvelua, kokoelman VIP-tuotteita sekä toimituspalveluita.
Uniikki toteutus
Uudessa S-MAX Vignale -konseptissa on laadukkaasti viimeistellyt 21-tuumaiset Vignale-kevytmetallivanteet tyylikkäillä yksityiskohdilla. Kromiset sivupeilien kotelot on applikoitu korumaisesti. Vignale-etusäleikkö on kuusikulmainen, ja saatavana on erikoisväri ”Milano Grigio”. S-MAX -konseptissa on myös ylelliset, kuusikulmaisella Vignale-tikkauksella korostetut, korkealaatuiset ja pehmeää nahkaa olevat istuimet, joissa on kohokuvioituja alumiinisia yksityiskohtia.
Teknologisiin yksityiskohtiin kuuluvat edistykselliset autojen välinen viestintä, tablettitietokoneiden telakat toisen rivin istuimissa sekä älykäs ja joustava istuinjärjestelmä.
S-MAX Vignale -konsepti tarjoaa uuden näkemyksen S-MAXin terävästi muotoiltuun, tyylikkääseen ulkomuotoon, persoonalliseen profiiliin ja dynaamiseen katon kaarimuotoon.
Vignalen uuden “Milano Grigio” -värin helmiäismäinen sävy on saanut vaikutteet ruusumaiseen metallisävyynsä Salone del Mobilessa nähtävistä huonekaluista ja muotiluomuksista. Värin korostus näkyy autossa kautta linjan: Dark Rose Grey -yksityiskohtina pakoputkissa, kuusikulmaisissa ilmanottoaukoissa ja alemmassa kojelaudan osassa.
Mondeo Vignale -konseptissa nähty sovellus kuusikulmaisesta etusäleiköstä on tuotu myös S-MAX-konseptiin. Säleikkö on viimeistelty tummemmalla mattametallipinnalla, jota ympäröi kiillotettu alumiinireuna.
– Voimme huomata Salone del Mobilen ja Milanon Design Week -tapahtumien myötä, että modernin luksuksen ei tarvitse olla liian voimakasta, sanoo Stefan Lamm (Exterior Design director, Ford of Europe).
– Vaaleammat sävyt ja huolellinen yksityiskohtien viimeistely on auttanut meitä tarjoamaan hienostuneisuutta, jollaista Fordin asiakkaat eivät ole ennen nähneet, Lamm lupaa.
Räätälöityä muotoilua
Tämän hetken miesten muoti on antanut suunnittelulle inspiraatiota: vaaleampi ulkopuoli on sovitettu yhteen tummempien sisätilojen kanssa. Muita värejä ja muotoiluja ovat inspiroineet valikoidut huonekalut, kuten kalliimmat sohvakalusteet, joissa on tyylikkäitä ja nykyaikaisia linjoja sekä käsin ommeltua helmiäissävytteistä nahkapintaa.
Nahkapinta ulottuu kojelaudasta ja mittaristosta lasikaton ohi tavaratilaan luoden yhdellä värillä lounge-tyylisen ympäristön.
Metalliset pintakuviot on lisätty auton sisätiloihin lämpimänsävyisinä. Kohokuvioidut alumiiniyksityiskohdat ohjauspyörän takana ja matkustajien puolella kertovat käsityötaidosta. Käsityöntarkasta viimeistelystä kertoo myös keskinäytön yläpuolella oleva harjamaalattu paneeli, jossa on alumiininen Vignale -kirjailu.
Istuimissa on ominaisuutena uusi muunnelma tikkauksesta, joka esiteltiin ensimmäistä kertaa Mondeo Vignale -konseptissa. Etuistuimissa ja takaistuinten reunapaikoilla on kuusikulmainen tikkaus, jota ympäröi keskimmäiseen takaistuimeen ja etummaisiin käsinojiin jatkuva neliön mallinen tikkaus. ”Sävy sävyyn” -tikkaus tummemmalla paksulla langalla korostaa istuinten keskiosaa ja on täydennetty vaaleammalla langalla istuinten kehällä.
– Sävylliset yhteydet ja käsityötaidon laatu sekä yksityiskohdat tuovat perinteikkyyden tuntuaS-MAX Vignale -konseptiin, kertoo Sonja Vandenberk (Chief Designer, Colour and Material, Ford of Europe).
– Muotokieli itsessään on viimeisempien huonekalu- ja muotitrendien partaalla heijastaen inspiraatiota kankaista, nahoista, väreistä ja yksityiskohdista, Vandenberk sanoo.
Asiakkaiden vaatimuksia vastaten
Ford kertoo, että puolessa sen myymissä isoissa autoissa on korkein saatavilla oleva varustetaso, ja että 10-15 prosenttia asiakkaista haluaa vieläkin parempaa varustelua samoin kuin henkilökohtaista asiakaspalvelua.
– Tiedämme monien asiakkaiden etsivän Fordia, joka on ylellisempi ja tasokkaampi kuin tällä hetkellä meillä on tarjota Euroopassa, kertoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe).
– Toinen avaintrendi on vaatimus henkilökohtaisemmasta omistajuuskokemuksesta, joka on räätälöity yksilötasolla asiakkaiden aikaa kunnioittaen. Vignale vastaa näihin vaatimuksiin tuoreella tavalla, Waard sanoo.
Fordin tutkimus osoittaa, että yli kolmannes premiumluokkaisten autojen ostajista pitää korkean luokan asiakaspalvelua keskeisenä asiana. Tutkimus osoitti myös, että myyntihenkilöstön kyvyt ja tehokkuus ovat kaksi eniten asiakastyytyväisyyteen vaikuttavaa tekijää. Lisäksi esittelytilan ja vieraanvaraisuuden taso ovat kaksi kärkipään tekijää, jotka vaikuttavat asiakkaiden odotuksiin brändistä.
Ford tarjoaa koulutetun asiakasvastaavan, joka toimii asiakkaan suuntaan yhteyshenkilönä koko ostoprosessin aikana. Koska aika on kaikista arvostetuin resurssi, Vignale tarjoaa ajoneuvon huoltoon nouto- ja palautuspalvelun sekä omistajalle sovitetun huoltoaikataulun.
“Vignale-Lounget” tarjoavat valikoiduissa, lähinnä suurissa kaupungeissa personoitua palvelua. Niissä voi tutustua auton ylellisiin materiaaleihin, väreihin, ominaisuuksiin ja teknologioihin. ”Vignale Lounge” tulee heijastamaan sitä laatutasoa, joka on löydettävissä itse tuotteesta ja tarjoaa asiakkaille rentouttavan ympäristön.
– Vignale on tuote ja ominaisuus, joka tarjoaa asiakkaalle uudenlaisia kokemuksia, de Waard sanoo.
– Yksilöllisyys sekä nouto- ja palautuspalvelut huoltoon ja takaisin tekevät Vignalesta arvostetun osan asiakkaiden elämää, sanoo Ward.