Helsingin kaupungin rakennusvirasto haluaa tehdä selväksi, miksi kaupungista löytyy vain yksi ylläpidetty pulkkamäki. Syy ei liity lumen puutteeseen, vaan vastuisiin.
Rakennusvirasto saa säännöllisesti yhteydenottoja innokkailta mäenlaskijoilta, jotka pyytävät erilaisia parannuksia puistojen pulkkamäkiin. Mäkiin toivotaan valaistusta, tai pulkkailun tieltä pyydetään poistamaan puita tai kiinteitä puistokalusteita. Miksi siis asialle ei tehdä mitään?
Virastosta vastataan, että vaikka he mielellään tukisivat reipasta talviharrastusta, virasto ei valitettavasti voi toteuttaa näitä toiveita.

Jos kaupunki valaisisi puistoon spontaanisti syntyneen pulkkamäen tai poistaisi puita mäenlaskun tieltä, sen voitaisiin lain mukaan katsoa toimivan pulkkamäen ylläpitäjänä. Tällöin kaupungin tulisi rakennusviraston mukaan taata puistoon turvallinen laskuympäristö, mikä on tiiviissä kaupunkiympäristössä usein mahdoton järjestää. Kaupunki voisi joutua korvausvastuuseen mäenlaskun yhteydessä mahdollisesti tapahtuvista vahingoista. Pulkkamäen ylläpitäminen tarkoittaisi myös, että paikalla olisi oltava henkilökuntaa jatkuvasti.
Kaupunki toivottaa kaikki mäenlaskijat iloisesti tervetulleiksi Paloheinän pulkkamäkeen, joka on Helsingin ainoa virallinen, ylläpidetty pulkkamäki. Valvotussa ja valaistussa mäessä vauhdin hurmasta voi nauttia turvallisesti. Pulkkamäen ylläpidosta vastaa liikuntavirasto.
(Kuvituskuva ei liity juttuun)
STT
Kuva: Wikipedia