Hiusten harvenemisen yleisimmät syyt ja miten voit estää sen

Keskimäärin menetämme noin 80 hiusta päivittäin. Jos hiuksia alkaa äkillisesti irrota merkittävästi enemmän tai jos huomaat, etteivät ne kasva takaisin samaan tahtiin kuin ennen, on aika selvittää syyt kuontalon harvenemiseen ja pyrkiä korjaamaan ongelma.
Hiusten harvenemiseen voi olla useita syitä. Hiusten ja päänahan asiantuntija Anabel Kingsley kertoo yleisimmät syyt hiusten lähtöön. Kingsleyn mukaan hiusten lähtö on yleinen ongelma naisten keskuudessa. Jopa yksi kolmesta naisesta kärsii hiusten harvenemisesta tai hiusten lähdöstä jossain vaiheessa elämäänsä.
Osalla naisista on perinnöllinen taipumus hiusten harvenemiseen, kun taas osalla kyse on reaktiosta johonkin muutokseen.

Reaktiivinen hiusten lähtö

Hiusten harvenemiseen johtaa laukaiseva tekijä, kuten stressi. Stressi lisää mieshormonien määrää kehossa, mikä voi johtaa hiusten menetykseen.
Yleisimmät laukaisijat ovat stressin lisäksi hormonaalinen epätasapaino, raudan puute, kilpirauhasen vajaatoiminta, B12-vitamiinin puute, äkillinen painonpudotus ja ikääntyminen.

Näin voit korjata ongelman

Ensimmäinen askel on ongelman tunnistaminen. Hiusten harveneminen ei tapahdu äkillisesti, sillä hiukset kasvavat sykleissä. Tämän vuoksi voi kestää kolmekin kuukautta laukaisevasta tekijästä hiusten putoamiseen. Kingsley kehottaa ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos voimakas ja päivittäinen hiusten putoaminen jatkuu yli kolme kuukautta. Taustalla voi olla syy, joka on tärkeää selvittää.
Jos uskot hiusten lähdön johtuvan ruokavaliosta, tee muutamia muutoksia ruokailutottumuksiisi. Pidä huoli, että saat riittävästi proteiinia, sillä proteiini on hiusten raaka-aine. Nauti myös riittävästi hyviä hiilihydraatteja. Myös vitamiini- ja hivenainelisät voivat olla tarpeen. Esimerkiksi C-, D- ja B12-vitamiinit, sinkki ja kupari voivat auttaa hiusten harvenemiseen, mutta vain siinä tapauksessa, jos niistä on puutosta.
Kiinnitä huomiota myös kampauksiisi. Sotkuinen nuttura on muodikas, mutta voi aiheuttaa turhaa painetta suortuvillesi. Myös raskaat muotoilutuotteet voivat rasittaa hiuksia.
Tärkeintä on, ettet stressaa hiusten lähdöstä, sillä se on yleinen vaiva naisilla. Kingsley muistuttaa, ettei mikään yksittäinen tuote selätä hiusten harvenemista, sillä siihen vaikutta yleinen terveydentila, ruokavalio ja päänahan terveys.
Lähde: Cosmopolitan
Kuva: Pixabay


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!