Humalaisia on neljää eri tyyppiä – mihin ryhmään kuulut?

Oletko koskaan miettinyt, miksi eri ihmiset käyttäytyvät humalassa eri tavalla? Miksi joku kikattelee juotuaan yhden oluen, ja toinen vaikuttaa aivan normaalilta kitattuaan kymmenen pulloa? Tiede antaa nyt vastauksen tähän ikuisuuskysymykseen.
Psykologian tutkijat Missourin yliopistosta julkaisivat tutkimuksen, jonka mukaan humalaiset voidaan luokitella neljään eri ryhmään. Tutkimuksessa oli koehenkilöinä 374 opiskelijaa.

1. Ernest Hemingway

Ensimmäinen ryhmä on nimetty kirjailija Ernest Hemingwayn mukaan, ja siihen kuului lähes 40 prosenttia koehenkilöistä. Kirjailija julisti kerran, että hän voi juoda miten paljon vain viskiä tulematta humalaan. Hemingway ei näyttänyt ulospäin humalaisen piirteitä, vaikka joi lasikaupalla. Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt voivat siis juoda paljon, ja he kykenevät silti kävelemään ja puhumaan normaalisti.

2. Maija Poppanen

Toiseen ryhmään kuuluvat ovat humalassa kuin lastenkirjojen ja -elokuvien hahmo Maija Poppanen. Hahmo uskoi olevansa lähes täydellinen joka tavalla, mitä tähän ryhmään kuuluvat ihmiset myös kuvittelevat itsestään humalassa. Ryhmään kuuluvista suurin osa on ekstrovertteja, jotka löytävät ilon alkoholista ja haluavat jakaa tuon ilon ympärillään olevien ihmisten kanssa.

3. Pähkähullu professori

Kolmannen ryhmän henkilöt vertautuvat Eddie Murphyn esittämään hahmoon elokuvassa Pähkähullu professori. Tähän kategoriaan kuuluvista suurin osa on introvertteja, joista tulee humalassa ulospäinsuuntautuneempia.

4. Mr. Hyde

Neljänteen ryhmään kuuluvat ovat kuin Mr. Hyde, joka on tohtori Jekyllin paha sivupersoona kirjailija Robert Louis Stevensonin teoksessa Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde. Näissä juopoissa alkoholi tuo esiin heidän huonoimmat puolensa. He ovat humalassa vähemmän vastuullisia ja vihamielisempiä kuin selvin päin.
Lähde: Meaww


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.