Mikael Gabriel, 30, kertoi Iltalehdelle antamassaan haastattelussa olleensa vuosi sitten hukassa sekä itsensä että oman artistiutensa kanssa. Hän oli uupunut pitkistä työpäivistään ja julkisuuteen nousseista kohuista, eikä mikään enää kiinnostanut.

– Oli pitkään se fiilis, etten enää kestä tätä. Olin tosi loppuun kulunut, kun jäin tauolle. Pidän sitä nollaamispäätöstä viisaana näin jälkikäteen, Mikael Gabriel sanoo Iltalehden haastattelussa.

Vuonna 2007 musiikkiuransa aloittanut Mikael Gabriel ei ole paljoa viime vuosien aikana ehtinyt levätä. Kova työnteko on tuottanut tulosta, ja mies on tänä päivänä yksi suosituimmista suomalaisista artisteista.

Ahkerana muusikkona tunnettu Mikael Gabriel tiedetään myös villeistä naisseikkailuistaan ja riidoistaan kollegoidensa kanssa. Vastoinkäymisiä alkoi vähitellen kasaantua yksi toisensa perään ja artisti sai huumetuomion kannabiksesta ja Nelonen Media asetti radiosoitto-boikotin miehen kappaleille. Lisäksi Mikael Gabrielin isä kuoli vuonna 2016.

– Kun jäin tauolle, olin tosi ahdistuneessa olotilassa. En tiennyt enää, kuka olen ja mitä haluan tehdä. Kaikki tuntui vain paskalta. Elämäni on ollut aina tapahtumarikasta, mutta siinä kohtaa vastoinkäymisten kasaantuminen ja negatiivisten asioiden vellonta mediassa tuntui liian isolta taakalta, Mikael Gabriel avaa kokemiaan tunteita.

– Tuntui siltä, että kannan paskan jätkän viittaa, vaikka käytän kuitenkin ajastani 90 % hyviin juttuihin. Viimeinen niitti breikille oli se, kun en halunnut kesällä 2018 tehdä enää keikkojakaan. Teki mieli luovuttaa, hän jatkaa.

Nyt Mikael Gabriel on löytänyt mielenrauhan. Taukonsa aikana hän poisti kaikki someaplikaatiot puhelimestaan, jotta saisi rauhoitettua elämäänsä. Instagramista pois lähteminen vei 11 tuntia pois ruutuajasta, ja olo muuttui heti paremmaksi.

Artisti alkoi myös meditoimaan säännöllisesti.

– Kun löysin tavan elää ihmisenä, samalla löytyi myös uusi leveli artistiuteen. Nyt haluan elää seesteisesti ja rauhassa. En halua muuttaa asioita, joita en voi muuttaa. En halua taistella, vaan keskittyä sellaisiin asioihin, joihin voin vaikuttaa. Haluan keskittyä siihen, että ympäristöni on hyvä. Nykyään ihmisiä tuomitaan niin helposti – tuollaiseen mukaan lähteminen tai riitely jossain somessa on niin kaukainen ajatus nykyään. Siinä energia vain valuu hukkaan, Mikael Gabriel painottaa.

Lue myös: Mikael Gabriel tekee paluun – esiintyy uudella kappaleella ja bändillä UMK-finaalissa