Vuoden 2020 kesäkumibiisin esittäjänä ja kampanjan puolestapuhujana nähdään artistina ja YouTube-tähtenä tunnetuksi tullut Tuure Boelius, 19.

Kesäkumi on Suomen Punaisen Ristin, Väestöliiton ja YleX:n luotsaama kampanja, jonka tavoitteena on tiedottaa nuorille ehkäisyn tärkeydestä muun muassa jakamalla kondomeja kesäfestareilla ja julkaisemalla jokavuotinen Kesäkumibiisi.

Tuure Boelius kertoo lltalehdelle antamassaan haastattelussa, että Kesäkumibiisin esittäminen on aina ollut hänelle suuri unelma.

Boeliuksen kappale Hengitä julkaistiin perjantaina.

– Olen todella hämmentynyt ja iloinen kaikesta tästä. Tämä jännittää minua, koska näytän ensimmäistä kertaa itsestäni todella herkän puolen, Boelius kommentoi Iltalehdelle.

– Tämä ei ole mikään nopeatempoinen pop-päräytys, vaan todella herkkä ja kaunis kappale. Tämä on selkeästi erilainen kuin aiemmat.

Vakavampi ote tuntui luontevalta nyt kun koko maailma on poikkeustilassa koronaviruspandemian takia.

– Puhuimme paljon siitä, millainen biisi tässä maailmantilanteessa olisi oikea. Minusta olisi ollut outoa lähteä julkaisemaan mitään kesärallia.

Menevä ja seikkailunhaluinen Boelius avautuu teini-iästään ja myöntää välillä toivoneensa, että olisi aikoinaan malttanut odottaa hieman kauemmin ennen omien seksikokeilujensa aloittamista.

– Samaistun tosi paljon asioihin, joita nuoret käyvät läpi. En tiedä, miksi minulla oli niin kiire omien ensimmäisten seksuaalisten kokeilujeni kanssa.

Nyt hän haluaa välittää kappaleellaan tärkeää sanomaa: itselleen kannattaa antaa aikaa niin paljon kuin sitä tarvitsee.

– Itselleni seksi perustuu luottamukseen ja hyvään, turvalliseen fiilikseen. Sitten kun siinä on isoja tunteita mukana, niin sehän on sairaan ihanaa, mutta pakotettuna ja kiireessä yksi maailman kauneimmista asioista voi muuttua pirulaiseksi, Boelius painottaa.