Kehonkieli voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Se on todella tärkeä ilmaisutapa ihmissuhteiden luomisessa, koska useimmiten tunteet välittyvät muullakin tavalla kuin sanojen kautta.

Tunteita voi olla vaikea pukea sanoiksi, mutta ilmaisemme asiat tietoisesti tai tiedostamatta kehonkielen kautta. Ainakin se voi olla helpompaa kuin sanojen avulla. Silmänisku, huulien koskettaminen sormella, hymy, ilme, vartalon asento tai pään kääntyminen oikeaan aikaan voivat luoda yhteyden ilman sanoja tai paljastavat tuntemuksesi keskustelun aikana.

Entä mitä istuma-asento kertoo sinusta? Paljonkin! Alla on viisi esimerkkiä erilaisten istuma-asentojen merkityksistä. Tarkista, tunnistatko niistä itsesi.

Kuva: Factaholics.com

A: Tällaiset ihmiset ovat hyvin luovia ja karismaattisia. He ovat myös spontaaneja ja tekevät päätöksiä nopeasti, miettimättä asioita liian pitkään. Tämä saattaa joskus aiheuttaa ongelmatilanteita, mutta he selviävät niistä nopeasti luontaisella viehätysvoimallaan. Seikkailunhalu on osa heidän persoonaansa ja suhtautuminen uusiin asioihin on avointa. He ovat suosittuja ja ystävystyvät helposti, mutta ihmissuhteet ovat lyhyitä.

B: Nämä ihmiset ovat haaveilijoita. Heillä on vilkas mielikuvitus ja he voivat suorastaan hukkua omaan haavemaailmaansa. Empaattisuus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ja kontaktien luominen muihin ihmisiin on helppoa, mutta he saattavat joskus pitää matalaa profiilia tämän vuoksi. Lisäksi he ovat hyviä kuuntelijoita ja heidän persoonansa on vahvasti kytköksissä tunteisiin.

C: Näiden ihmisten maailmankuva on kaoottinen. Keskittyminen on vaikeaa ja he eivät osaa olla aloillaan. Heillä on aina jotakin mielessään ja puhuminen tapahtuu ajattelematta sanojen vaikutusta. Kyllästyminen tapahtuu etenkin ihmissuhteiden kanssa nopeasti ja yhteen asiaan keskittyminen on lyhytaikaista. He tarvitsevat jonkun, joka aloittaa kahakan tai aiheuttaa kaaosta heidän lähellään.

D: Nämä ovat älykkäitä ihmisiä, jotka pyrkivät järkiperäiseen ajatteluun. He ovat täsmällisiä, organisoivia ja siistejä. Heidän talonsa on putipuhdas ja kaikki esineet ovat oikeilla paikoillaan. Ympärillään olevien asioiden suhteen he ovat jokseenkin varautuneita ja mahdolliset riidat muodostuvat vasta pitemmällä aikavälillä. Rehellisyys on yksi heidän pääominaisuuksistaan ja nämä ihmiset eivät pidä juoruilusta. He säilyttävät aina rauhallisuutensa eikä heidän tilannetajunsa katoa helposti.

E: Nämä ihmiset ovat enimmäkseen päämäärätietoisia uraihmisiä. He asettavat tavoitteet aina korkealle eivätkä tyydy vähään. Heillä on myös henkilökohtaisia tavoitteita esimerkiksi terveyden ja rakkauden suhteen. Perfektionismi on heille hyvin tyypillinen ominaisuus. Tämän vuoksi heillä on pyrkimys saada jatkuvasti lisää ja he eivät tällöin käytä aikaa siihen, mitä omistavat jo ennestään.

Lähde ja kuva: Factaholics.com

Ylin kuva: Pixabay