Kuten joukkoliikennevälineissä ja katukuvassa näkyy, älypuhelimet näyttävät kasvaneen kiinni ihmisten käsiin. Ruutuja tuijotetaan silmä kovana. Sama ongelma vaivaa ihmisiä myös lomilla, mutta onneksi ei lähellekään yhtä hälyttävässä mittakaavassa, ainakaan milleniaalien keskuudessa.

Hotels.comin ensimmäinen Milleniaalit matkoilla -kysely järjestettiin Pohjoismaissa viime kuussa, ja sen tuloksista selviää, että Suomen, Tanskan, Norjan ja Ruotsin milleniaalit haluavat lomallaan todellisen tauon arjesta digipaaston muodossa.

Tutkimus paljastaa, että Suomessa yli kolme viidesosaa milleniaaleista (66 %) jättää puhelimensa huomiotta loman aikana. Vaikka kaikki eivät puhelimesta luovukaan, jopa 72 % suomalaisista vähentää tietoisesti sosiaalisen median käyttöä loman aikana. Tämä trendi on vahva etenkin naispuolisten milleniaalien keskuudessa (75 % naisista ja 63 % miehistä).

Digipaaston syyksi ilmoitettiin muun muassa halu olla läsnä hetkessä (71 %), halu viettää enemmän aikaa matkaseuran kanssa (38 %) ja halu rentoutua (60 %). Lähes joka kolmas suomalainen vastaaja kertoi myös olevansa huolissaan roaming-maksuista (29 %). Siitä huolimatta hotellin ilmainen WiFi-yhteys ei tunnu olevan kovin tärkeä, sillä sitä piti merkityksellisenä alle neljäsosa suomalaisista (23 %).

Vaikka 58 % suomalaisista päivittää somekanaviaan myös loman aikana, täydellisen Instagram-otoksen saaminen menettää jatkuvasti merkitystään: vain 4 % vastaajista ilmoitti sen olevan heille tärkeää loman aikana. Sen sijaan tutkimus paljastaa, että 86 % puhelintaan lomalla käyttävistä hyödyntää sitä lomakokemuksensa vahvistamiseen – piilotettujen helmien ja huippuravintoloiden tutkimiseen tai parhaiden reittien suunnittelemiseen!

– Ottaen huomioon, kuinka riippuvainen yhteiskuntamme on puhelimista ja internet-yhteydestä, on kiinnostavaa nähdä, että Suomen nuoret aikuiset haluavat välttää niiden käyttöä lomallaan. Paras rentoutumistapa loman aikana onkin laitteiden sammuttaminen, kartalta katoaminen ja hetkessä eläminen. Tämä trendi toistuu kaikkialla Pohjoismaissa, sillä vain 4 % vastaajista ilmoittaa arvostavansa täydellisen somekuvan ottamista lomallaan. Kenties tämä heijastelee sitä, että yhä useampi milleniaali hylkää sosiaalisen median lomansa ajaksi, kommentoi Aislinn Spence Hotels.comilta.

Lähde: Hotels.com

Kuva: Pixabay