Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas avautui Instagram-tilillään tärkeästä aiheesta, joka on tuttu vauva-arkea eläville vanhemmille.

Eveliinan Ilona-tytär täyttää pian viisi kuukautta ja Eveliina haaveilee voivansa viettää edes yhden yön ilman vauvaa. Toive herättää tuoreessa äidissä kuitenkin ristiriitaisia tuntemuksia ja huonoa omaatuntoa.

– Tuntuu ihan hirveältä sanoa edes ääneen, että haluaisin olla yhden yön ilman vauvaa, mutta samalla se tuntuu todella houkuttelevalta ja tärkeältä ajatukselta omaa hyvinvointia ajatellen, Eveliina kirjoittaa.

– Tunnen siitä erittäin huonoa omaatuntoa, enkä ole siksi sitä toteuttanut. Samalla tiedän tarvitsevani sitä erittäin paljon, jotta saisin vähän ladattua akkuja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Eveliina pohtii kirjoituksessaan saako sellainen, joka on halunnut vauvaa jo kauan ja viimein lapsettomuushoitojen kautta hänet saanut toivoa vähemmän omaa aikaa kuin sellainen, jolle raskaaksi tuleminen on ollut helpompaa.

– Tuntuu jotenkin kiittämättömältä nämä omat ajatukset yksin nukkumisesta, vaikka samalla olen maailman eniten kiitollinen siitä, että tuo pieni tilli nukkuu joka yö mun vieressä ja saan pitää häntä lähellä.

– Samalla kun haluaisin itselleni yhden yön, niin tuntuisi todella väärältä jättää lapsi, joka on täysimetyksellä ja varsinkin öisin tarvitsee sitä rauhoitukseen ja syömiseen.

Eveliina tarkensi vielä Stories-videolla, että päivisin ja viikonloppuisin hän saa omaa aikaa kun puoliso Vili hoitaa tytärtä.

– Vili haluaakin viettää Ilonan kanssa kahdenkeskistä aikaa. Tämä on vain minun oman pääni sisällä, että ajattelen Ilonan kärsivän.

Lue myös:

Seiska: Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas debytoi näyttelijänä – nappasi heti tuplaroolin: ”Ihan huippua olla mukana!”

Matti Nykäsen tytär Eveliina avautuu menettämisen pelosta: ”Tästä on keskusteltu terapiassa”