Nelli Matulan, Vilma Alinan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin Tyynysotaa Kesäkumibiisi käynnistää tämän vuoden Kesäkumikampanjan.

Nelikko on kirjoittanut kappaleen itse ja sen on tuottanut Tido, joka tunnetaan myös KOI-yhtyeestä. Edellisen kerran Rähinä Records tuotti vuonna 2011 kesäkumibiisin ”Etkot, Juhlat ja Jatkot” Fintelligensin kaksikon toimesta.
– Ei ollut yhtään vaikeaa kirjoittaa seksistä. Se on lähinnä parasta ikinä, Nelli Matula kommentoi YleX:lle.
Laulajat haluavat tuoda esille mimmienergiaa ja tsempata toisiaan.
– Musta oli tosi siistiä, että tässä kappaleessa on mukana neljä mimmiä, koska en muista, milloin tällaista olisi tehty aiemmin Suomessa, että on useampi naisartisti yhdessä. Sen takia tämä on tosi makee juttu, Ida Paul sanoo.
– Korostamme toistemme vahvuuksia olemalla yhdessä, Sini Yasemin lisää.
Kesäkumien jako käynnistyy YleXPopissa, joka järjestetään 2.-3. kesäkuuta Lahden torilla. YleXPopissa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä kesäkumibiisi 2017, kun Nelli Matula, Vilma Alina, Sini Yasemin ja Ida Paul nousevat lauantaina päälavalle. Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.
Kesäkumikampanjan rento meininki on tehnyt Vilma Alinaan suuren vaikutuksen.
– Kesäkumikampanja on aina ollut tosi hyvän fiiliksen kampanja. Sen takia halusin lähteä mukaan. Siinä ei ole mitään soosoota tai paasausta, että älkää harrastako esiaviollista seksiä, vaan seksi on kivaa ja olkaa turvassa. Kaikki kesäkumibiisit ovat olleet hyvän mielen biisejä, joissa leikitellään aiheella ilon kautta, Vilma Alina sanoo.
– Asenne on mahtava. Se on tosi arvokasta, miten tietoisuus asiasta lisääntyy tämän kampanjan myötä, Nelli Matula jatkaa.
Kesäkumikampanja järjestetään nyt 22. kertaa. Nelli Matulalle Kesäkumibiisi on ollut aina vahvasti osa kesää.
– Se on ollut sellainen juttu, mitä olen mielenkiinnolla seurannut. Eniten mieleen ovat jääneet Kasmirin ja Saaran ”Vauvoja” sekä Robinin ”Kesärenkaat”, Nelli Matula sanoo.
Vilma Alina on aiemminkin ollut mukana kesäkumikampanjassa, sillä hän soitti Robinin bändissä koskettimia, kun ”Kesärenkaat” julkaistiin vuonna 2014.
– Robinin ”Kesärenkaita” soitettiin keikoilla. Se toimi vuosien jälkeenkin ja jäi elämään, Vilma Alina kertoo.
YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto on innoissaan uudesta Kesäkumi-kokoonpanosta.
– Ei ole kesää ilman kesäkumia. Tämän vuoden kampanjan artistit ovat nousukiidossa olevia, lahjakkaita laulajia, jotka myös tekevät itse musiikkinsa. Artistien energia ja asenne sopii täydellisesti kampanjaan. Kesäkumibiisin kruunaa musiikkivideo, jonka on ohjannut Viivi Huuska, Kautto kommentoi.
– Biisissä on mukana vahvoja nousevia tähtiä. Se tekee tästä erityisen hienon jutun, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen lisää.
Laulaja-lauluntekijä Nelli Matula tunnetaan kappaleista ”Kato Vaan”, ”Lemmikki” ja ”Mun Kaa Kahden”. Hän myös fiittaa Robinin ”Hula Hula” -biisissä.
Vilma Alinan Ufoja-debyyttialbumi julkaistiin helmikuussa 2016. Laulaja-lauluntekijä tunnetaan muun muassa kappaleista ”Jeesus”, ”Juha88”, ”Tänään Ei Nukuta” ja ”Hullut Asuu Kallios”.
Ida Paul on omien kappaleidensa lisäksi kirjoittanut myös muun muassa Kaija Koolle, Mikael Gabrielille ja Anna Abreulle. Hänellä on myös duo Kalle Lindrothin kanssa. Kaksikko on julkaissut kappaleet ”Hakuammuntaa”, ”Parvekkeella” ja ”Kun Tää Loppuu”. Ida Paul tunnetaan myös Roope Salminen & Koirat -yhtyeen ”Madafakin Darra” -biisistä.
Sini Yasemin tunnetaan kappaleista ”Pukukoodi”, ”Kavereita” ja ”Mun Kaa”. Laulaja-lauluntekijä fiittaa myös Raappanan ”Chilii”-hitillä.
YleXPopin lisäksi kesäkumikampanja on mukana Ruisrockissa, Weekend Festivalilla ja Blockfesteillä, joissa jaetaan ilmaiseksi kesäkumeja.
Yhteensä kesäkumeja jaetaan kesän aikana 170 000 kappaletta Suomen suurimmissa tapahtumissa. Lisäksi Sotilaskotiliitto jakaa varusmiespalvelusta suorittaville 30 000 Lomakumia.
Kesäkumibiisiä voi kuunnella YleX:stä. Lisäksi kappale on saatavilla kaikissa striimauspalveluissa, muun muassa Spotifyssa. Viivi Huuskan ja Cristal Snow’n ohjaama musavideo julkaistaan 1. kesäkuuta.
Kesäkumikampanjan järjestävät YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.
Kuuntele kesäkumibiisi 2017 ”Tyynysotaa” Spofityssa.