Vuoden 2021 Kesäkumibiisin esittävät Erika Vikman ja Arttu Wiskari. Kappale kantaa nimeä Tää on niin kuuma. Kappale kuultaan ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa, joka järjestetään virtuaalisesti lauantaina 5. kesäkuuta. Konserttia voi seurata suorana Yle Areenassa klo 16–23 ja Yle TV2:ssa klo 19–23.

Tääl on niin kuuma -kappale kertoo kahden kulkurin spontaanista kohtaamisesta, kuumista paikoista ja siihen liittyvästä vastuusta. Cicciolina-, Syntisten pöytä- ja Häpeä-kappaleista tuttu Erika Vikman on liputtanut musiikissaan ja esiintymisissään pelottomuuden, häpeilemättömyyden ja hauskanpidon puolesta. Vaikka seksistä puhuminen on yleistynyt ja tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan, seksikeskustelu on Vikmanin mielestä yhä paikoin sukupuolittunutta ja moralisoivaa.

– Jos kertoo yhden yön kumppaneista, siitä puhutaan helposti kevytkenkäisyytenä. Mutta onko huono juttu olla kevytkenkäinen? Onko huono juttu osata nauttia elämästä ja olla spontaani? Erika Vikman pohtii tiedotteessa.

Vikman ja Wiskari ovat molemmat otettuja perinteikkääseen Kesäkumikampanjaan pääsystä.

– Tänä vuonna olen oikea henkilö ottamaan tän roolin, Vikman myöntää. – Erika on oikealla tavalla avoin tyyppi viemään kesäkumisoihtua eteenpäin. Mä oon tässä apinaorkesterissa komppaamassa ja fiilistelemässä hyvää biisiä, Arttu Wiskari lisää.

Kesäkumikampanja ja kondomien jakaminen on perinteisesti ollut näkyvä osa kesän nuorten tapahtumia ja festareita. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi yli 150 000 kondomin jakaminen keskitetään tänä vuonna kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön sekä nuorten suosimiin illanviettopaikkoihin ulkona.

YleX:n kanavapäällikkö Hanne Kautto pitää kovassa nousukiidossa olevaa Erika Vikmania loistavaksi artistivalinnaksi Kesäkumikampanjaan. Biisin kautta kampanjaan mukaan tullut koko kansan laulaja Arttu Wiskari on tervetullut lisä.

– Kun pohdimme artistivalintaa, Erika tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Hän on räväkkä ja suorapuheinen artisti, joka sopii kampanjan arvoihin. Olemme iloisia myös Artun mukaan tulemisesta, hän tuo kampanjaan lisää yleisöä ja näkökulmia. Kappaleessa on aineksia koko kansan kesähitiksi, Kautto kommentoi.

YleX:n lisäksi kesäkumibiisiä voi kuunnella kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. Perjantaina 4. kesäkuuta klo 12 julkaistaan myös kappaleen musiikkivideo.