Ysärilegenda Hausmylly tekee paluun 30-vuotisjuhlakiertueen merkeissä.

Hausmylly perustettiin Viitasaarella 1989 Hannu ”Enzo” Pulkkisen, Mika ”Micky” Kauppisen sekä Pekka ”Psycho” Mykkäsen toimesta.

Myöhemmin bändiin liittyivät Jari ”Drome” Karjalainen sekä Petri ”Lowland” Alanko. Alkuperäisjäsenistä jäljellä Hausmyllyssä on Enzo Pulkkinen,

Ensimmäinen levy Schysteemi äänitettiin Jyväkylässä ja julkaistiin vuonna 1989.

Hausmyllyn läpimurto tapahtui ”Se mustamies” -kappaleella, joka koreili listaykkösenä pitkän tovin. Kappale pokasi myös Vuoden kotimainen discobiisi -tittelin.

Hitit seurasivat toisiaan. ”Ikävä lokakuu”, ”Jos”, ”Maailman reunalla” ja ”Gigolo” olivat aikansa aikansa listaykkösiä Suomessa.

Hausmylly tunnetaan ysärilegendana jonka musiikki kantaa näihin päiviin asti.

Viime vuonna käynnissä olleen Kiitos kaikesta 2018 -kiertueen piti olla bändin viimeinen.

Hausmylly kiersi ympäri Suomea kiivaalla tahdilla ja esiintyi täysille saleille. Bändin lopetuspäätös sai aikaan viesti- ja yhteydenottotulvan ysärifaneilta, jotka vaativat jatkoa.

Bändin perustajajäsen ja sielu Hannu ”Enzo” Pulkkinen piti kuukauden kestävän miettimistauon, kävi keskusteluja bändin kanssa ja päätyi siihen että ”One more time”.

– Ajatuksissa oli kuopata Hausmylly vuodenvaihteessa ja jatkaa musiikin parissa muulla tavalla, Enzo kertoo tunnelmistaan.

– Viime vuoden kiertue oli hieno ja tunnelma keikoilla oli kuin 90-luvulla. Oli mahtavaa nähdä, että Hausmyllyn biisit on tavoittanu uuden nuoren sukupolven.

– Kun eturivissä laulaa ”Gigoloa” äidit ja tyttäret, niin huomaa että kappaleet kantaa tähän päivään, ja se on upea tunne.

– Olen saannut paljon yhteydenottoja ysärifaneilta jotka vaativat bändin jatkamista. ja siitä se ajatus sitten lähti, että jospa vielä yksi kiertue.

– Hausmylly on mun elämäntyöni, 30-vuotta on kierretty ympäri Härmää joten yksi pyrähdys vielä ja annetaan ysärifaneille sitä mitä ne haluaa, Enzo summaa.

Hausmylly täyttää 30-vuotta tänä vuonna. Kiertue kantaakin nimeä Schysteemi 30-vuotta Live!

Muutoksia viimevuoteen tulee, kun bändiin liittyy alkuvuosien tutut jäsenet rumpali Jakke Valkeinen sekä kitaristi Kepu Karppanen.

Helmikuussa julkaistaan myös uusi kappale nimeltään ”Tai jotain”. Sävellyksen kappaleeseen on tehnyt Juha Avoketo ja sanat Enzo Pulkkinen.

Enzon sanoin: ”Näillä eväillä terveisiin Hausmyllyn tytöt ja poijjaat!”