Helsinkiläisen Musopia Oy:n musiikkisovelluksia on ladattu jo yli 1,5 miljoonaa kertaa.
Kitaransoiton harrastajat ovat kokeneet onnistumisen iloa älypuhelimiensa opastuksella nopeammin kuin koskaan ennen. Musopia on onnistunut myös kehittämään yritysmyyntiään yhteistyöllä soitinvalmistajien kanssa.
Musopia kehittää musiikkisovelluksia kuluttajien ja yritysasiakkaiden tarpeisiin. Mobiilisovellukset FourChords, Justin Guitar Beginner Song Course ja Ukeoke ovat tuoneet kuluttajien ulottuville nopean ja viihdyttävän tavan oppia soittamaan oikeaa kitaraa ilman vaivalloista perinteistä harjoittelua. Musopian asiakkaita ovat lisäksi musiikkialan yritykset, erityisesti soitinvalmistajat.

Alan ongelmana on soittamisen oppimisen vaativuus. Kitaravalmistajien mukaan 90 prosenttia aloittelevista soittajista lopettaa ennen kuin oppii soittamisen alkeet. Musopian käyttäjistä 83 prosenttia on kertonut sovelluksen auttavan heitä jatkamaan harjoittelua. Jos lopettaneiden määrä kyetään Musopian sovellusten avulla laskemaan noin 20 prosenttiyksiköllä, niin kitarabisnes voi jopa kolminkertaistua nykyisestä.
2020
– Musiikkiala on rajuissa muutoksen tuulissa ja digitaalisuus muuttaa oppimista, kommentoi toimitusjohtaja Topi Löppönen.

Topi Löppönen

– Musopia on vahvasti mukana näissä muutoksissa ja tarjoaa uusia ratkaisuja soittamisen opetteluun. Kumppanimme Justin Sandercoe on maailman tunnetuin kitaranopettaja ja hänen opetusmetodinsa toimivat. Olemmekin jo saaneet merkittäviä tuloksia aikaan ja kasvuvauhtimme on kiihtynyt merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana, Löppönen kertoo.
Uusi tapa oppia
Uusi Justin Guitar Beginner Song Course by FourChords yhdistää Musopian ja Justinin vahvuudet yhdeksi mobiilisovellukseksi. Justinin 20 vuoden aikana keräämä tietämys kitaransoiton opettamisesta on muunnettu interaktiiviseen muotoon ja yhdistetty Musopian kehittämän kitarakaraoken tyyliin esittää kappaleet helpossa muodossa. Näin syntynyt sovellus on helposti pureskeltava oppimispolku ja hauska tapa oppia soittamaan kitaraa.
– Musopia tarjoaa hienon alustan opetusmenetelmieni jakamiseen kaikkialle maailmassa. Yhdessä olemme onnistuneet paketoimaan kokonaisuuden, joka on helppo, hauska ja nopea tapa ottaa kitara haltuun, kommentoi Justin Sardercoe.

– Soittamisen opettelun on oltava hauskaa ja palkitsevaa. Siksi sovelluksellamme voi jo muutaman soinnun opettelun jälkeen soittaa kitaraa taustamusiikin tahdissa, Sardecoe sanoo.
Sijoittajatapahtuma
Musopialla on parhaillaan menossa osakeanti ja siksi yritys järjestää Helsingin Musiikkitalossa 26.1.2017 sijoittajatapahtuman, jossa kerrotaan yrityksen tähänastinen kasvutarina ja kasvustrategian nuotitus.