Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Erika Vikman täyttää tänään maanantaina 20. helmikuuta 30 vuotta.

Juhlan kunniaksi Vikman on julkaissut itsestään liudan näyttäviä kuvia omalle Instagram-tililleen. Otoksissa Vikman poseeraa ihoa reilusti paljastava keikka-asu yllään auton takapenkillä.

– 30! Vikman kirjoittaa ytimekkäästi julkaisunsa ohessa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä

Tuoreessa Helsingin Sanomien haastattelussa päivänsankari kertoo tehneensä kuluneen vuoden sisällä suuren elämänmuutoksen. Vikman on päättänyt lopettaa alkoholin juomisen, jotta jaksaisi paremmin raskaassa työssään keikkailevana laulajatähtenä.

Valinnan taustalla vaikuttavat Vikmanin ikävät kokemukset liittyen alkoholiin.

– Haluan jaksaa täysillä tätä alaa, joten kesäkuun alussa päätin lopettaa alkoholinkäytön. Alkoholi väsyttää ja tekee impulsiivisemmaksi, Vikman avaa Helsingin Sanomille.

– En aseta itselleni paineita, mutta toistaiseksi on ollut hyvä valinta olla ihan selvin päin, ja voin nyt paremmin kuin moniin vuosiin, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Erika Vikman Emma-gaalassa perjantaina 3. helmikuuta. Kuva: AOP

Samassa haastattelussa Vikman kuvailee koronavuosien olleen hänelle poikkeuksellisen haastavaa aikaa. Tapahtumien järjestäminen kiellettiin juuri silloin, kun Vikman julkaisi kaksi suurinta hittiään, Cicciolina ja Syntisten pöytä.

– Katselin, kun biisini ovat Spotifyn listojen kärjessä, mutta elin kädestä suuhun. Olin pitänyt keikkataukoa ennen uutta tulemistani, joten töitä ei ollut ollut. Onneksi levy-yhtiö auttoi taloudellisesti siinä tilanteessa, artisti kuvailee.

Välillä keikkoja kuitenkin sai tehdä, ja tällöin Vikman hamstrasikin niitä itselleen mahdollisimman paljon. Tämä taas vaikutti kielteisesti psyykkiseen jaksamiseen, ja Vikman sairastui uupumukseen.

– Kun siirrettyjä ja peruttuja keikkoja olikin putkeen kesäkuusta joulukuuhun 2021, joulun aikaan aloin olla tosi pahassa jamassa. Mitä olen jutellut alan ihmisten kanssa, tosi moni on kokenut saman. Kun oli pelko siitä, kielletäänkö elinkeino taas kuukauden päästä, töitä tehtiin aggressiiviseen tahtiin ja yksi jos toinenkin paloi siinä loppuun.

Lue myös:

Katso video! Jennika Vikman pukeutui Erika-siskonsa kohua herättäneeseen Emma-gaala-asuun – artistitähdeltä rehellinen arvio

Erika Vikman kommentoi erohuhuja: ”Mä kuulemma jätin Jyrki 69:n”