Suomea Euroviisuissa edustavalta Blind Channelilta kiellettiin keskisormen heilutus suorassa viisu-lähetyksessä. Yhtyeen jäsenillä on selkeä käsitys siitä, etteivät he aio uhmata Euroopan yleisradioyhtiön Ebun asettamaa kieltoa.

Blind Channelin Niko Vilhelm ja Joel Hokka avasivat Iltalehden haastattelussa syitä päätökseensä.

Mikäli bändi näyttäisi lähetyksessä keskisormea, se leikattaisiin 15 sekunnin viiveellä tulevasta lähetyksestä lennossa pois ja etukäteen huolella suunnitellut kamera-ajot olisivat pilalla. Lisäksi teosta saattaisi napsahtaa tuhansien eurojen sakot.

– Jos tämä sakko tulisi meille, niin tämä olisi hyvin eri keskustelu. Mutta sakko tulisi Ylelle eli lopulta se valuisi veronmaksajien niskaan.

– Me ei haluta lähteä heiluttelemaan keskisormea veronmaksajien rahoilla, se ei olisi reilua, Joel toteaa Iltalehden haastattelussa.

Bändi on sen sijaan pohtinut tilalle jotain muuta ja luovaa.

– Meillä on luovia keinoja millä me voidaan vastustaa tätä ja esimerkiksi perseen näyttämistähän ei ole kielletty, Joel vitsailee.

Yhtyeen kilpailukappaleen Dark Side kertosäkeessä kuitenkin lauletaan put your middle fingers up, eli nostakaa keskisormet ilmaan. UMK-voiton jälkeen he pohtivat puuttuuko Ebu myös sanoitukseen ja ilmoittivat Ylelle tiukasti, etteivät he lähde Rotterdamiin jos sanoituksiin puututaan.

– Pelko oli, että meidän biisiä lähdetään sensuroimaan. Mutta meidän musaan ei koske kukaan ja siihen ne ei koskenu.

Euroviisut järjestetään Rotterdamissa 18.-22. toukokuuta.

Lue myös:

Oho! Olavi Uusivirta on nyt kaupan ruokapalvelussa: ”Nyt se on mahdollista”

Suomen kuumin tv-kokki Sara La Fountain täytti 40 – katso kuvat vuosien varrelta!