Tunnetun suomalaislaulajan Jannika B:n tuoreen kappaleen P.A.S.K.A sanat ovat herättäneet laajasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Uutuusbiisi kertoo huonoista ihmissuhteista ja siitä, kuinka ikävien kokemusten jälkeen on mahdollista nousta aiempaa vahvempana ihmisenä.

Kesän alussa ilmestynty kappale on saanut pääosin lämpimän vastaanoton, mutta osa yleisöstä on kritisoinut biisin sanoitusta. Kaikkien mielestä voimasanojen käyttö biisien teksityksissä ei ole sopivaa.

Jannika B on julkaissut omalle Instagram-tililleen kolmen kuvan kuvasarjan, jonka yhteydessä hän ottaa kantaa saamaansa kritiikkiin.

Kuvarullan ensimmäisessä otoksessa Jannika poseeraa yhdessä muusikkomiehensä, Apulanta-yhtyeestä tutun Toni Wirtasen kanssa. Seuraavaan kuvaan hän on lisännyt kuvakaappauksen eräästä kriittisestä kommentista, jonka on saanut Facebookissa. Kommentissa mietitään, mitä Jannikan lapset mahtavat ajatella äitinsä P.A.S.K.A-kappaleesta.

– En olisi ikinä luullut sinun suusta kuulevan tuollaista sanaa, Ritva-niminen Facebook-käyttäjä kirjoittaa.

Jannikan vastaus Facebook-kommentoijalla on hyvin suorasanainen. Hän paljastaa Martta-tyttärensä soittavan laulun kerosäettä jo ”suvereenisti pianolla”.

– Hän kysyi ”mamma, tarkoittaako noi kirjaimet vessa-sanaa?”. Selitin hänelle, että se on kirosana, jonka voi tarvittaessa joskus sanoa aikuisena esim ilkeille ihmisille, jotka tulevat kommentoimaan ikävästi toisen ulkonäköä tai pukeutumista. Opetin siis lapselleni kuinka vetää terveitä rajoja, Jannika toteaa.

Kiroilu ei Jannikan mielestä ole aina automaattisesti väärin.

– Positiivinen aggressio on välillä suotavaa. Se on voimaannuttavaa. Esim myös silloin, kun lyöt pottuvarpaasi pöydänjalkaan. Eikös? Laulussakin lauletaan: Opetit kiroileen kun sattuu, se on terapeutin mielest OK.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kuvatekstissään Jannika kertoo käsitelleensä aihetta myös Toni-puolisonsa kanssa.

– Moni teistä kyselikin ”onko Toni koskaan saanut vastaavaa palautetta biiseistään, jossa kiroillaan” Vastaus on: Ei koskaan, muusikko täräyttää.

– Pohdittiin tätä ilmiötä todenteolla. Keskusteltiin taas kerran siitä, kuinka suuri ero on olla julkisuudessa nainen versus mies.

Lue myös:

Kahden lapsen äiti Jannika B tunnustaa kaipaavansa bilettämistä – faneilta yksimielinen reaktio: ”Se ei vie pois”

Satu Silvo täyttää 60 vuotta – poseeraa somessa alasti: ”Luulin, että kaikki jää väliin”