http://youtu.be/mEUpIomejk4
Sketsi- ja huumorimusiikkiryhmä Justimus julkaisi Wunderboy-debyyttialbuminsa 30.5. Kuulijat ovat löytäneet albumin heti sillä se nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkipaikalle.
– Ei ois todellakaan uskonu sillon 2009 ku ruvettiin sketsejä duunaan, että tällasella puhtaalla hauskanpidolla lohkeis joskus ykkössija albumilistalta. Jättimäinen kiitos kuuluu niille jotka meidän läpästä tykkää ja on levyn hankkinu! Uskomaton fiilis olla kaikkien huippujen artistien mukana listoilla, kommentoi albumin sävellyksestä ja sanoituksesta vastannut Sami Harmaala listamenestystä.
Maaliskuussa julkaistun amis-kulttuuria parodioivan “Wunderboy” sinkkubiisin musavideo on yksi tämän vuoden harvoista suomenkielisistä yli miljoonan katselukerran rajan ylittäneistä musiikkivideoista YouTubessa. Wunderboy sinkku nousi suoraan iTunesin sijalle 1. ja Suomen virallisen latauslistan sijalle 6. Kappaletta on kuunneltu jo yli puoli miljoonaa kertaa Spotifyssä.
Wunderboy-albumi sisältää 17 kappaletta jotka edustavat monipuolisesti pop-musiikin eri tyylisuuntia rapista hempeisiin balladeihin.
YouTubesta listakärkeen
Poikkeuksellisen Justimuksen listamenestyksestä tekee se ettei yksikään albumin sinkkubiiseistä ole noussut suurten radiokanavien soittolistoille valtaisasta nettimenestyksestään huolimatta.
– Albumin listamenestys sekä pitkä ja nousujohteinen ura osoittavat kiistatta sen ettei Justimuksessa ole kyse vain ohimenevästä sosiaalisen median ilmiöstä. Musiikki on aidosti koskettanut suurta yleisöä ja tällainen perinteisiä popmusiikin lyriikkasääntöjä rikkova sisältö on kuulijoiden mielestä kiinnostavaa. Toistaiseksi radiot ovat olleet varovaisia Justimuksen musiikin suhteen, mutta toivottavasti tällainen menestys rohkaisee radioitakin uskomaan, että Justimuksen musiikille löytyy paljon kiinnostusta, kertoo albumin tuottaja Jukka “JuKa” Hynynen Jiffel Music Groupista.
YouTube on Suomessa iso ilmiö: jos se olisi televisiokanava, se olisi toiseksi suurin kaupallinen kanava. Sillä on Suomessa yli 650 000 viikkokäyttäjää. Justimuksen jättimäisestä YouTube-suosiosta kertoo se, että kolmikon omalla kanavalla on yli 275 000 tilaajaa ja sen videot ovat keränneet yli 50 miljoonaa katselukertaa. Pelkästään maaliskuun aikana Justimuksen videoita katsottiin yli 1,7 miljoonaa kertaa.
Justimuksen muodostavat 20-vuotiaat Sami Harmaala, Joose Kääriäinen ja Juho Nummela. Ryhmä perustettiin vuonna 2009 Haapavedellä ja se aloitti uransa kuvaamalla videoita omaksi ilokseen omalle Justimusfilms YouTube-kanavalleen.
Yllä näkyvä Justimuksen Wunderboy-musiikkivideo on kerännyt jo yli 1,2 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.
Keikat
21.6. Himoksen Juhannus, Jämsä
27.6. Original Sukeva, Sukeva
28.6. Raahefestival, Raahe
9.7. Helsinki Pop Show, Olympiastadion, Helsinki
11.7. Auran Olutfestarit, Aura
12.7. Osmantupa, Eura
25.7. Meripäivät, Kotka
25.7. Savitaipale
1.8. Tuiskula, Nivala
2.8. Meijeri Beach Fest, Kurikka
6.8. Wunderboom, Ouluhalli, Oulu
7.8. Salon Tori, Salo
8.8. Simerock, Rovaniemi
10.8. Streetfest, Järvenpää
16.8. TubeCon, Hartwall Areena, Helsinki