Vuoden 2022 Uuden Musiikin Kilpailun toinen kilpailubiisi, BESSin Ram pam pam, on julkaistu tänään suoratoistopalveluissa.

Pop-artisti BESSin musiikin tunnusmerkkejä ovat tarttuvat sanoitukset ja tanssilliset rytmit. Vuonna 2019 julkaistua ja artistin nimeä kantavaa BESS-debyyttialbumia on striimattu yli 20 miljoonaa kertaa. Albumin isoimmaksi hitiksi ja suuren yleisön korvamadoksi nousi platinaa striimannut kappale Tempo.

BESS on harrastanut musiikkia pienestä pitäen ja etsinyt omaa musiikillista suuntaansa ensin klassisen musiikin, sitten Michael Jacksonin, hevin ja reggaen kautta. BESS on tehnyt yhteistyötä Nopsajalan kanssa ja ollut fiittaamassa myös muun muassa Mikael Gabrielin ja Raappanan kappaleissa. Hänen tulkintaansa on kuultu myös suomalaisissa tosi-tv-ohjelmissa, kuten Love Islandissa, Bachelor Suomessa ja Temptation Islandissa.

Helsinkiläinen pop-artisti yhdistelee musiikissaan elektronista poppia ja housea. BESS on rouheaääninen artisti, jonka musiikki on tekijänsä näköistä: räiskyvää ja rohkeaa. BESSille ominaista energiaa on tarjolla myös UMK:ssa kuultavasta kappaleesta Ram pam pam.

– BESS on virkistävä tapaus ja niin täysillä mukana. Se antaa myös muille tekijöille energiaa ja motivaatiota, kuvailee biisin tuottaja Jonas Olsson.

Viisuihin ehdolla olevan kappaleen takana on BESSin ja Olssonin lisäksi muusikko-lauluntekijä Tomi Saario. Olsson on työskennellyt lukuisten suomalaisten artistien kanssa. Saario puolestaan on kansainvälistä uraa rakentava artisti.

”Elämä on liian lyhyt rajoittuneisuudessa jumittamiseen”

Osallistuminen UMK:hon merkitsee BESSille yhtä “ehkä sit joskus” -unelman toteutumista.

UMK-biisi Ram pam pam syntyi tekijöiden filosofisiin suuntiin ajautuneista elämänvalintapohdinnoista. BESSin mukaan aihe oli äärimmäisen kutkuttava.

– Meillä on paljon kaikenlaisia paineita ja oletuksia rakkaudessa, sodassa ja elämässä muutenkin. Mitä pitäisi tehdä ja mitä oikeasti haluaa tehdä. Elämä on liian lyhyt tylsyydessä tai rajoittuneisuudessa jumittamiseen. Tehdään niitä asioita nyt, BESS sanoo.

Ram pam pam on menoltaan yksi tämän vuoden UMK:n vahvoista bilebiiseistä, jonka C-osa paketoi koko sanoman.

– Laini ’jumalauta ihmisen pitää saada olla vapaa nyt, eikä vasta ku haudassa makaa’ on koko biisin ytimessä, BESS sanoo.

Lue myös:

Tässä ovat UMK-ehdokkaat – mukana muun muassa The Rasmus, jonka uusi jäsen on tuttu Tiktak-yhtyeestä!