Menestynyt suomalaismuusikko Elias Kaskinen puhuu ensimäistä kertaa julkisesti kokemistaan vakavista terveysongelmista. Kaskinen on julkaissut omalla TikTok-tilillään videon, jossa hän sanoo käyneensä pohjalla juuri silloin, kun hänen uransa oli näennäisesti huipussaan.

Kaskinen joutui vuonna 2018 pitkälle sairauslomalle uneen liittyvien haasteidensa vuoksi.

– Olin just voittanut Tähdet, tähdet -kilpailun ja Kultaisen Venlan. Ja mun bändillä oli enemmän keikkaa ku koskaan. Elämä näytti just siltä, mistä mä olin unelmoinu, paitsi että yks asia oli pielessä, Kaskinen pohjustaa tarinaansa TikTokissa.

– Mä olin sairas. Univaikeudet oli alkanu varjostaa mun elämää, ja kovan työtahdin myötä multa lähti yöunet lopulta kokonaan, hän paljastaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kaskinen on lisännyt videoonsa liudan kuvia ja videoita kuluneiden vuosien varrelta. Yhdessä kuvista Kaskinen makaa sairaalan sängyssä hoidossa.

– Lopulta, kun olin valvonu rundilla sata tuntia putkeen, en enää pystynyt nousemaan lavalle. Olin just saanut maistaa sitä staran elämää, mistä olin haaveillut lapsesta saakka. Ja nyt se vietiin mun nenän edestä. Mul alko olla öisin niin paha olla, että päätin jäädä tauolle, mun terveyden takia.

Kaskinen haki itselleen apua läheistensä kannustamana. Uniongelmien taustalla havaittiin olevan ylivirittynyt hermosto.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nykyään Kaskinen voi hyvin, ja hän on löytänyt tärkeitä työkaluja, joiden avulla on oppinut rentoutumaan ja nukkumaan. Kaskinen muun muassa meditoi ja urheilee säännöllisesti.

– Jos sun mieli huojuu välillä, niin muista, että asiat voi oikeasti muuttua vielä paremmaksi kuin mitä osaat kuvitella, Kaskinen tsemppaa seuraajiaan ja kertoo nukkuneensa juuri yhdeksän tunnin yöunet.

Näet Kaskisen tuoreen videon alta.

@eliaskaskinen

4v myöhemmin tuntuu hyvältä kertoa tää stoori. #minäsinua #fyp

♬ Minä Sinua – Elias Kaskinen

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Elias Kaskinen lataa suorat sanat somen Tinder-utelijoille – ”Vastaan nyt tämän ainoan kerran”

Nelli Matula ja Elias Kaskinen hankkivat koiranpennun: ”Tästä alkaa yhteinen elämä”