Puhurilta kolmas sinkku ”Etsintäkuulutus” – albumi ennen joulua


Puhuri-yhtye julkaisi eilen syksyisen uutuussinglensä Etsintäkuulutus (kuunteke kappale yläpuolelta). Biisi on haikea mutta toiveikas kertomus hänestä, jonka eteen oli valmis antamaan kaikkensa. Etsintäkuulutus on kolmas single Puhurin tulevalta debyyttilevyltä Trimmattu, kammattu, vimmattu, jonka on tuottanut PMMP:stä ja My First Band:stä tuttu Juho Vehmanen.
Levyn ensimmäinen single Sinä puhut julkaistiin 22.1.2014 ja se oli julkaisunsa jälkeen Yle Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden listalla yhtäjaksoisesti kahdeksan viikkoa. Keväällä bändi aloitti yhteistyön punklegenda ja kohuohjaaja Tuukka Temosen kanssa, minkä seurauksena syntyi juhannuksena julkaistu energinen Rakkauden kesä -video.
Vuonna 2009 perustettu Puhuri haluaa välittää tuntojaan rakkaudesta ja sen kaipuusta modernilla pop/rock-soundilla. Puhurin kappaleet ovat rikkaiden sanoitusten ympärille kasattuja urbaaneja hetkiä ja tarinoita, jotka kertovat niin pienistä tunteista kuin valtavasta intohimostakin.
– Tuotannossa on pyritty korostamaan luomudraivia ja virkistävän epähipsteriä tunnelatautunutta laulua, kuvailee levyn tuottanut Juho Vehmanen.
Tämä rocktrio on ottanut myös Suomen kansallissoittimen eli kanteleen omakseen. Laulaja-kitaristi Lauri Schreckin kanteleversio Chisun Kohtalon oma -kappaleesta sai huomiota sosiaalisessa mediassa keräten ensimmäisten kolmen päivän aikana yli 10 000 katselukertaa YouTubessa. Bändin rumpalin Petri Kentalan taustalta löytyy puolestaan yhteistyötä kitaralegenda Slashin kanssa Angry Birds Space -pelin tunnusmusiikin tiimoilta.
Puhuri:
Lauri Schreck – laulu, kitara
Timo Luukkonen – basso
Petri Kentala – rummut