Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilan lämpiössä saa 17. maaliskuuta ensiesityksensä uusi kotimainen lastennäytelmä AtomiAatos. Johanna Keinäsen ja Kimmo Virtasen kirjoittaman näytelmän satu- ja katu-uskottavan musiikin on säveltänyt ja sanoittanut rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen. Hän on myös antanut räppioppia AtomiAatoksen näyttelijöille Sanna-June Hydelle, Helena Haaraselle ja Rauno Ahoselle.
Musiikkinäytelmä kertoo juuri äitinsä (Helena Haaranen) kanssa uuteen kotiin muuttaneesta Aatos-pojasta (Sanna-June Hyde). Uusi tilanne vanhempien eron jälkeen johdattaa äidin ja pojan yhteiseen supersankarileikkiin, mutta miten suut, ja varsinkin nenät pannaan, kun leikkiin liittyy pahiksista pahanhajuisin, Biojätemies (Rauno Ahonen)?
Paleface luonnehtii AtomiAatoksen musiikkia ysärihenkiseksi räpiksi ja R&B:ksi. Musiikkinäytelmässä kuullaan muun muassa ”Biojätepossen rap”, jossa kolme hahmoa, Biojätemies, Boris Banaaninkuori ja Kake Kananmunakenno, räppäävät yhden ja saman näyttelijän, Rauno Ahosen taituroimana.
Näytelmän ohjaa Kimmo Virtanen, jonka aiempia ohjauksia Helsingin Kaupunginteatterissa ovat olleet suositut lämpiöesitykset Pako päiväkodista (2014) ja Siiri ja sotkuinen Kerttu (2015).
Kuva: Wikimedia Commons