Santa Cruzin laulaja heitettiin keikkabussista ja bändi hajosi – mitä ihmettä tapahtui?

Suosittu Helsingistä lähtöisin oleva hard rock -bändi Santa Cruz yllätti faninsa kesken Yhdysvaltojen kiertuetta ilmoittamalla, että yhtyeen kaikki tulevat keikat on peruttu ja jo ostetuista lipuista palautetaan rahat.

Muun muassa jättimäisen amerikkalaisen urheilukanavan ESPN:n lähetysten taustalla ahkerasti käytetty yhtye oli mukana myös yhdysvaltalaisessa nousevia bändejä valmentavassa Breaking Band -sarjassa, jossa Santa Cruzia valmensi Skid Row’sta tunnettu Sebastian Bach.

Hyvässä kansainvälisessä nosteessa ollut bändi kohtasi tiensä pään kirjaimellisesti tien päällä Yhdysvalloissa, kun bändi heitti laulaja Archie Cruzin (Arttu Kuosmanen)  keikkabussista. Tämän jälkeen he ilmoittivat Instagramissa, etteivät enää ole bändissä.
Santa Cruzin kitaristi Johnny Cruz (Joonas Parkkonen) kirjoitti asiasta Instagramissa.
– Olen erittäin pahoillani, mutta minä olen eronnut Santa Cruzista, samoin Middy [basisti Middy Cruz, eli Mitja Toivonen] ja Taz [rumpali Tazzy Cruz, Tapani Fagerström]. Kohtasimme ongelmia, joita emme saa ratkaistua vaikka yritimme kaikkemme. En voi enää olla mukana tilanteessa, jossa olen peloissani siitä, että joku aiheuttaa itselleen peruuttamatonta harmia. En olisi ikinä uskonut päätyväni tällaiseen tilanteeseen, mutta enää ei ole muita vaihtoehtoja. Olen pahoillani. Rauhaa ja rakkautta.


Myös rumpali Tazzy Cruz ja basisti Middy Cruz julkaisivat Instagramissa ilmoitukset bändistä lähdöstään. Molemmat olivat pahoillaan ja sanoivat, että Santa Cruzissa jatkaminen oli muuttunut mahdottomaksi.
Bändin yhdessä Johnny Cruzin kanssa perustanut laulaja Archie Cruz julkaisi oman näkemyksensä tilanteesta Instagram-tilillään.
– Kaikille teille, jotka ihmettelevät, miksi loput keikoistamme USA:ssa peruttiin, kaverit heittivät minut ulos keikkabussista kadulle kuin hylkiön ja kertoivat, että he eivät ole enää Santa Cruzin jäseniä. Olisin halunnut tehdä ne keikat, mutta minkäs teet. Olen tietääkseni kuitenkin elossa ja kunnossa tällä hetkellä, joten kaikki hyvin. Rakkautta kaikille, Archie kirjoitti Instagram-tililleen.


Bändin jäsenet eivät ole avanneet bändin hajoamiseen johtaneita tarkempia syitä, mutta viestit viittaavat selkeästi siihen, että laulaja Archie Cruzin toimintaan ei oltu tyytyväisiä.
Archien vastineen kommenteissa fanien reaktiot ovat olleet ristiriitaisia. Jotkut tylyttävät tilanteen olevan Archien omaa syytä, mutta useammat ovat ilmaisseet huolensa laulajan hyvinvoinnista.
Kuvat: Instagram


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta