Suomalaisten kappale Billboard-listan kärkisijoilla USA:ssa

Suomalaisten biisintekijöiden Thomas Kirjosen (tunnetaan paremmin artistinimellään Kasmir) ja huipputuottaja Joonas Angerian yhdessä virolaisen artisti-biisintekijä Kerlin kanssa kirjoittama kappale See Through on mukana acappella-yhtye Pentatonixin uudella EP:llä PTX, Vol III. EP on noussut Billboard albumilistan sijalle 5 myyden yli 45 000 kappaletta julkaisuviikollaan.
Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseen Pentatonixin jäsenet ovat vokalistit Scott Hoying (22), Kirstie Maldonado (22) ja Mitch Grassi (22), bassovokalisti Avi Kaplan (25) sekä beatboxer Kevin Olusola. Heidän debyyttinsä julkaistiin vuonna 2011 ja sen jälkeen viisikko on julkaissut kolme EP:tä (PTX vol. 1, PTXmas, PTX  vol. 2)  joita on myyty jo yli 500 000 kappaletta. Yhtyeen YouTube-kanavalla on yli kuusi miljoonaa tilaajaa ja heidän videoitaan on katsottu yli 520 miljoonaa kertaa. Pentatonixin YouTube-kanava on palvelun 13. tilatuin kanava ja heillä on enemmän tilaajia kuin suurimmilla supertähdillä kuten Avicii tai Beyoncé.
Kappale kirjoitettiin Music Finlandin järjestämällä Biisilinna-kirjoitusleirillä syksyllä 2013 ja suomalaisten listamenestys Yhdysvalloissa onkin seurausta järjestelmällisestä panostuksesta musiikkivientiin, josta teosvienti  eli ulkomaisille artisteille kirjoitetut kappaleet on merkittävä osa. Biisilinna-tapahtuma tuo yhteen suomalaiset ja ulkomaiset biisintekijät sekä tekijöitä edustavat musiikkikustantajat  ja heidän asiakkaansa eli ulkomaiset levy-yhtiöt ja artistit. Biisejä kirjoitetaan tiimeissä levy-yhtiöiden edustajien esittelemiin projekteihin ja kappaleiden päätyessä levyille ulkomailta tulevat tekijänoikeuskorvaukset voivat olla erittäin merkittäviä.
Itse kappaleiden ohella tärkeä osa tapahtumaa on musiikkialan ammattilaisten verkostoituminen ja tätä kautta ovien avaaminen ja viennin mahdollistaminen myös jatkossa. Yhteistyöverkostojen muita viimeaikaisia tuloksia ovat muun muassa hiljattain uutisoitu Joonas Angerian solmima management-sopimus amerikkalaisen AAM-toimiston kanssa ja Thomas Kirjosen sekä tuottaja Jonas W. Karlssonin yhteistyö newyorkilaisen artistin Tiffany Gian kanssa.
Kuvassa Joonas Angeria.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.