Kun Tikkurila Festivaali juhli viime vuonna 5-vuotisjuhlaansa, tapahtumassa tehtiin uusi kävijäennätys – liput myytiin loppuun ja festivaalivieraita saapui paikalle yhteensä noin 26 000. Nyt on uuden juhlan aika! Tänä vuonna paikalle mahtuu reilusti yli 30 000 festarikävijää ja täysin kotimainen artistikattaus on jälleen parhaasta päästä.

Lavalla nähdään Anna Puu, Apulanta, Bomfunk MC’s, Elastinen, Ellinoora, Eppu Normaali, Evelina, Gasellit, Juha Tapio, JVG, Kaija Koo, Lauri Tähkä, Neljä Ruusua, Popeda, Pyhimys, Reino Nordin, Sanni, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon
Karavaani, Vesta sekä Ville Valo & Agents.

Tikkurila Festivaali on kolmipäiväinen ja se järjestetään 11.7.–13.7.2019. Liput ovat myynnissä 13.7.2019 asti.

Anna Puu

Ensimmäistä kertaa Tikkurila Festivaalin lavalle astuva, valloittava Anna Puu tunnetaan etenkin kappaleista ”C’est la vie”, ”Kaunis päivä”, ”Kolme pientä sanaa” sekä ”Säännöt rakkaudelle”. Alun perin Idols-laulukilpailusta julkisuuteen noussut artisti on palkittu jo kahdesti vuoden naissolistin Emma-palkinnolla. Puu on julkaissut urallaan kuusi albumia, joista jopa viisi on myynyt kultaa, tuoreimpana vuonna 2018 julkaistu Nälkäinen sydän. Anna on toiminut myös jo monen vuoden ajan tähtivalmentajana The Voice of Finland -ohjelmassa.

Apulanta

Apulanta nousee Tikkurila Festivaalin lavalle viikonlopun päättävänä esiintyjänä jo kuudetta kertaa. Kiistattomasti Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva bändi on valloittanut urallaan huikeat 21 sinkkulistan ykköspaikkaa ja saanut ripustaa jalometallia seinälleen tiuhaan tahtiin. Suosiolle ei näytä olevan loppua, sillä yhtyeen kaikki vuoden 2018 omat keikat olivat ennakkoon loppuunmyytyjä. Vuoden 2018 uutuussinkut ”Toinen Jumala” sekä ”Elämänpelko” ovat olleet menestyksiä heti julkaisuhetkestä lähtien. Keväällä 2019 Apulanta esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla Toiset jumalat -nimisessä megakonsertissa.

Tänä vuonna nähdään odotettu paluu, kun ”Freestyler”-hitistään tunnettu Bomfunk MC’s nousee lavalle. Vuosituhannen vaihteessa Euroopan popmarkkinoiden huipulle nousseen Bomfunk MC’s -yhtyeen In Stereo-esikoisalbumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Albumilta irrotettu ”Freestyler”-single nousi listaykköseksi yhdessätoista eri maassa ja oli vuoden 2000 Euroopan myydyin single. Tämä yhä Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva bändi juhlistaa kaksikymmenvuotismerkkipaaluaan palaamalla Suomen festarilavoille. Raymondin ja Gismon lisäksi Tikkurila Festivaalin lavalle nousee yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut JS16 (Jaakko Salovaara).

Elastinen

Elastinen on urallaan muun muassa täyttänyt Hartwall-areenan kahteen kertaan loppuunmyydyssä ELA-SHOW:ssa. Vuonna 2017 puolestaan Elastisen ja
Cheekin muodostama Profeetat-kaksikko keikkaili tiiviisti yhdessä – he esiintyivät
jäähallikeikoilla sekä useilla festarikeikoilla. Kaksikko veti mielettömän shown myös
Tikkurila Festivaalin pääesiintyjänä. Tämän energiapakkauksen tunnetuimpia biisejä ovat ”Supervoimii”, ”Anna Soida” sekä ”Eteen ja Ylös”. Tuorein julkaisu, herkkä ”Loppuun asti” -biisi on saanut kansan ihastumaan artistiin yhä enemmän.

Ellinoora

Viimeisimmällä Vain Elämää -ohjelman tuotantokaudella vierailleen Ellinooran tunnetuimpia kappaleita ovat singlet ”Leijonakuningas” ja ”Elefantin paino” – molempia on striimattu Spotifyssä jo huikeat 10 miljoonaa kertaa. Artistin esikoisalbumi Villi Lapsi on myynyt menestyksekkäästi tuplaplatinaa. Vuonna 2017 tämä lahjakkuus vieraili JVG:n ”Sitä säät mitä tilaat” sekä Roope Salminen ja Koirat -yhtyeen ”Tanssi se ulos” -singleillä.

Eppu Normaali

Eppu Normaali on ihastuttanut suomalaisia jo yli 40 vuoden ajan. Yhtye on jättänyt jälkensä musiikkihistoriaamme – se on julkaissut yhteensä 15 studioalbumia, joista kymmenen on myynyt platinaa ja viisi kultaa. Eppujen tuplakokoelma Repullinen hittejä on Suomen kaikkien aikojen toiseksi myydyin levy. Yhteensä bändi on myynyt yli 1,5 miljoonaa levyä. Vuonna 2017 vietetyn 40-vuotisjuhlan huippuhetkinä nähtiin loppuunmyyty Ratinan stadionin keikka sekä Eput-dokumenttielokuva.

Evelina

Vuonna 2018 naissolistin Emmalla palkittu Evelina nähdään myös Tikkurilassa. Viime kaudella Vain Elämää -ohjelmassa vieraillut tähti tunnetaan hittibiiseistä ”Vuoristorataa”, ”Tornado”, ”Sun vika” sekä ”Ei filtterii”. Tuorein single on nimeltään ”Vielä Kerran”. Tämän kaunottaren ensimmäinen albumi 24K teki suomalaisen äänilevyn historiaa myymällä ensijulkaisuna ensimmäistä kertaa platinaa jo ennen ilmestymistään. Evelinan kappaleita on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo hurjat yli 75 000 000 kertaa.

Tikkurilassa nähtävä Gasellit on noussut rytinällä Suomiräpin kärkikastiin – tästä
osoituksena ovat muun muassa yli 30 miljoonaa streemausta Spotifyssa sekä
ehdokkuudet Vuoden yhtye ja Vuoden hiphop -kategorioissa Emma Gaalassa vuonna 2018. Bändi julkaisi lokakuussa 2018 useita viikkoja listaykkösenä viettäneen viidennen albuminsa Jano. Tänä vuonna (2019) yhtye puolestaan täyttää kunnioitettavat 10 vuotta. Juhlavuosi huipentuu toukokuussa, kun yhtye järjestää erikoiskeikan synttäreiden johdosta Helsingin Suvilahdessa.

Juha Tapio

Juha Tapion tuorein albumi Kuka näkee sut (2018) on artistin itsensä sanoin täynnä pieniä suuria lauluja: Kappaleet ovat välimuotoa artistin aiemmista ääripäistä – isojen areenakeikkojen isoäänisestä rokkaamisesta sekä intiimistä mies ja kitara -tunnelmasta kevään Pieniä Taikojakiertueella artisti halusikin bändin säestyksen sekä leirinuotiofiiliksen korostuvan.

JVG

Suomen ehdoton striimikuningas JVG saapuu myös Tikkurila Festivaalille. Kesällä 2018 yhtye kokosi isoimmat hittinsä Tarkenee-keräilyvinyylilevylle. Kyseessä on keräilyharvinaisuus, joka sisältää yhtyeen striimatuimmat kappaleet ”Tarkenee”, ”Paluu tulevaisuuteen”, ”Hehkuu” sekä ”Älä jätä roikkuu”. Pelkästään näiden neljän kappaleen yhteisstriimit ovat Spotifyssa jo yli 53 miljoonaa. Syksyllä 2018 kaksikko teki jälleen historiaa – heidän ”Tarkenee”-megahittinsä pääsi nimittäin ensimmäisenä suomenkielisenä kappaleena mukaan EA Sportsin legendaariseen NHL-peliin.

Kaija Koo

Kaija Koo on ansioitunut yhtenä maamme menestyksekkäimmistä artisteista: hänen albumejaan on myyty jo yli puoli miljoonaa kappaletta ja hänet on palkittu kolmesti vuoden naisartistina. Vuonna 2018 Kaija on julkaissut singlet ”Paa mut cooleriin” (feat. Reino Nordin) sekä ”Mun sydän”. Vuoden lopussa julkaistiin myös Sannin, Jenni Vartiaisen ja Vesalan kanssa yhteistyössä tehty uusi versio kappaleesta ”Tule lähemmäs beibi”. Syksyllä tämä suuren yleisön suosikki nähtiin loppuunmyydyssä Superkonsertissa Hartwall Arenalla. Keväällä 2019 hän esiintyy Superlaiva-risteilyllä Itämerellä.

Vantaalle saapuva Lauri Tähkä lähti keväällä mittavalle konserttisalikiertueelle uuden albumin myötä. Kesällä 2018 julkaistu ”Mä en pelkää” -megahitti myi kultaa.
Muita artistin hittejä ovat muun muassa ”Kipua”, ”Morsian” ja ”Polte”. Tähkän kolmas
sooloalbumi, keväällä 2016 julkaistu Vien sut täältä kotiin nousi Suomen virallisen
albumilistan paalupaikalle heti ilmestyttyään. Uransa aikana Tähkä on voittanut lukuisia musiikkipalkintoja ja hänet on nähty useissa musiikkiohjelmissa, kuten Vain Elämää, Voice of Finland sekä Elastinen Feat.

Suomen suosituimpien artistien joukkoon noussut Pyhimys nähdään Tikkurila Festivaalilla osana artistin Neljä vuodenaikaa -kiertuetta. Neljä vuodenaikaa: Kesä on ainutlaatuisen konserttikiertueen neljäs ja viimeinen osa. Oivaltavista ja moniulotteisista lyriikoistaan tunnetun Pyhimyksen Tapa poika oli vuoden 2018 myydyin ja puhutuin albumi. Siltä lohkaistu single ”Jättiläinen” oli yli 10 miljoonalla soitollaan vuoden eniten streamannut kotimainen kappale. Helmikuun Emma Gaalassa peräti kuusi Emmaa voittaneen artistin suosio on näkynyt myös keikoilla: kevään 2018 loppuunmyyty 14 kaupungin levynjulkaisukiertue sisälsi mm. kolme peräkkäistä iltaa Tavastia-klubilla.

Neljä Ruusua, kotimaisen popmusiikin ikoni ja kestosuosikki julkaisi kesällä 2018 peräti 15. studioalbuminsa, Mustia Ruusuja. Yhtye on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä ja voittanut myös kaksi Emma-palkintoa. Bändin lukuisat hitit, kuten ”Juppihippipunkkari”, ”Sun täytyy mennä”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Luotsivene” ja ”Elän vain kerran” soivat edelleen radioissa, tuoreimpia hittejä kuten ”Mustia ruusuja” ja ”Sininen sunnuntai” unohtamatta. Vuonna 2018 juhlittiin bändin 35-vuotisjuhlia.

Suomirockin ikiliikkujaksi tituleeratun Popedan 40-vuotisjuhlia juhlittiin vuonna 2017. Koko vuoden kestänyt Popeda 40 -juhlakiertue huipentui loppuunmyydylle Hartwall Arenalle. Elokuussa 2018 yhtye puolestaan esiintyi sen uran mittavimmassa konsertissa heidän kotikaupungissaan, Tampereen Ratina-stadionilla. Tuoreimman Haista Popeda! -albumin lisäksi tämä legendaarinen bändi on julkaissut pitkän uransa aikana 19 muuta studioalbumia, kolme livealbumia, kuusi kokoelma-albumia ja valtavan määrän singlejä. Popedan tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Kuuma kesä”, ”Tahdotko mut tosiaan”, ”Matkalla Alabamaan” sekä ”Kersantti Karoliina”.

Perjantaina Tikkurila Festivaalin lavan valtaa Reino Nordin. Tämä lahjakas muusikkonäyttelijä nousi kotimaisten artistien kärkikaartiin vuonna 2017 julkaistun Antaudun-albumin myötä. Albumilta löytyy muun muassa hittibiiseiksi muodostuneet ”Puhu vaan”, ”Kato mua silmiin” ja ”Kosketa”. ”Antaudun”-nimikkosingle rikkoi nopeasti maagisena pidetyn 10 miljoonan striimin rajan, mihin oli aiemmin pystynyt vain kourallinen suomalaisia artisteja! Artisti voitti kyseisellä kappaleella myös uransa ensimmäisen Emma-palkinnon, kun se palkittiin vuoden 2017 striimatuimpana kappaleena. Helmikuussa 2019 Reino julkaisi kovasti odotetun, ennakkoon kultaa striimanneen Cara Mia -albumin, jonka julkaisukiertueella hän lähti maaliskuussa.

Sanni

Tikkurila Festivaalilla nähdään tänä kesänä myös omaleimainen Sanni. Artisti loistaa suomalaisen musiikin kirkkaimmassa kärjessä – nuoresta iästään huolimatta hänet on valittu jo kahdesti vuoden naisartistiksi vuosina 2014 ja 2016! Myös artistin viimeisin vuosi on ollut nousukiitoa. Maaliskuussa 2018 hän julkaisi ”Pornoo”-nimisen singlen, joka nousi välittömästi sekä single-, lataus- että striimauslistan kärkeen. Viime kesänä Sannilta ilmestyi kaksi uutta singleä, ”Jacuzzi” ja ”Sit ku mä oon vapaa”. Syksyllä 2018 artisti toteutti pitkäaikaisen unelmansa, kun hän valtasi loppuunmyydyn Hartwall Arenan. Samoihin aikoihin julkaistiin myös singlet ”Kaunis Koti” sekä ”Dracula”. Marraskuussa hän esiintyi pääosassa ”Dracula”-singlen pohjalta julkaistussa lyhytelokuvassa. Keväällä 2019 Sanni keikkailee Mun nimi on Sanni -kiertueella.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaanien solisti Tuure Kilpeläinen on luonut
soolouraansa jo vuodesta 2003 lähtien. Vuonna 2010 syntyi yhtyeen nykyinen
kokoonpano – Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Yhtyeen tunnetuimpia hitteinä ovat muun muassa ”Autiosaari”, ”Valon Pisaroita” ja ”Eloon!” ”Autiosaari”-kappaletta on striimattu Spotifyssä jo lähes 6 miljoonaa kertaa.

Vesta nähdään Tikkurila Festivaalilla ensimmäistä kertaa. Artisti julkaisi esikoisalbuminsa Lohtulauseita maaliskuussa 2018. Albumi nousi heti ilmestymisviikollaan Suomen virallisen listan ykköseksi pysytellen kärkisijalla kolmen viikon ajan. Albumin lisäksi singlebiisit ”Ota varovasti” ja ”Sun katu” ovat ylittäneet kultalevyn rajan. Tämä upea tulevaisuuden lupaus on esiintynyt omien kappaleidensa lisäksi myös Pyhimyksen, Kauriinmetsästäjien ja Töölön Ketterän biiseissä.

Tapahtumassa nähdään myös HIM-yhtyeestä maailmanlaajuisesti tunnettu Ville
Valo legendaarisen Agents-yhtyeen kanssa. Ville Valo ja Agents julkaisi Rauli
”Badding” Somerjoen uusista ja vanhoista kappaleista koostuvan albumin helmikuun puolessa välissä. Koplan ensiesiintyminen tapahtui helmikuussa Emma
Gaalassa Hartwall-areenalla, ja varsinaisen kiertueen he starttasivat maaliskuussa.

Festivaali tullaan näillä näkymin myymään jälleen loppuun.

– Tikkurila Festivaali on lunastanut paikkansa Suomen eturivin tapahtumana.
Festivaalivieraamme näkevät yhdellä kattauksella Vantaalla kaikki kotimaisen musiikin supertähdet sekä maamme nousevat kyvyt. Haluamme jatkaa tällä tiellä eteenpäin kahden viimeisen loppuunmyydyn tapahtuman tavoin. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme onnistunut asiakaskokemus sekä musiikillisesti että kaikkien aistien tapahtumana, kertoo Tikkurila Festivaalin Jan Grehn.

Grehn on innoissaan uusista lavalla nähtävistä kotimaisista superkokoonpanoista.

– Koko kansan tuntemaa ”Freestyler”-hittiä tullaan todennäköisesti laulamaan Vantaalla yhteislauluna täyden tuvan voimin. Odotamme innolla, mitä esimerkiksi ensimmäistä kertaa festarilavoilla nähtävä Ville Valo & Agents keksii yleisön pään menoksi, Grehn iloitsee.

Kuva: Tikkurila Festivaali / Konsta Linkola