Tuomas Kauhanen julkaisi perjantaina EP:n Katastrofin sattuessa. EP:ltä on aiemmin kuultu kappaleet ”Mechelininkatu”, ”OK” ja ”Jointti ft. Asa”. Uusilla kappaleilla tuli esiin aiempaa herkempi ja vakavampi räppäri ja Katastrofin sattuessa jatkaa samalla teemalla.

– Makasin Sami Tammisen, eli Samsonin, sohvalla ja koitin kuumeisesti miettiä ideaa millä tehtäisiin se seuraava iso hitti tai vuoden kesäbiisi. Tilanne vaan oli sellainen, että mä voin henkisesti todella huonosti. Olin mä aiemminkin ollut syvissä vesissä, mut nyt tuntui, että kaikki kaatuu päälle. Sami ehdotti, että mitä jos kirjoittaisin niistä fiiliksistä, ja tehdään näitä biisejä sillä asenteella, ettei niitä tarvitse julkaista, jos niin päätetään, mutta kunhan saisin ne fiilikset purettua. Muutaman session jälkeen alkoi tuntua, että nyt ollaan jonkun uuden äärellä, joten päätettiin seurata intuitiota ja katsoa miten pitkälle tämän voi viedä, Kauhanen kertoo biisien synnystä.

– Levyn teemassa näkyy selkeästi masennus ja sen vaikutukset päihteidenkäytöstä parisuhteisiin. Mä olen aina saanut vaikeina aikoina lohtua musiikista, ja koen että olen onnistunut tällä levyllä, jos muut vastaavia fiiliksiä kokeneet pystyvät samaistumaan ja saamaan edes hiukkasen samaa lohtua mitä mä olen musiikinkuuntelijana saanut, Kauhanen jatkaa.

Tuomas Kauhanen julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2013 ja hänet tunnetaan erityisesti hiteistään ”Pummilla Tallinnaan” ja ”Enkeli”, jotka ovat striimanneet platinaa.

Uuden EP:n, voi kuunnella alta.

EP:n voi kuunnella myös täällä.

Alla videot kappaleista ”OK” ja ”Mechelininkatu ft. SANÉ”.

Kuva: Universal Music