UMK – kansan suosikit eivät ole finaalissa?

YLE:n järjestämän Uuden musiikin kilpailun, eli UMK:n finaalin hetket koittavat tänä lauantaina 27.2. klo 21.00. Finaalissa valitaan Suomen 50. euroviisuedustaja. Mutta ovatko finaalissa mukana oikeat Suomen kansan suosikit?
Kysymys herää, kun katselee UMK:n Spotify-soittolistaa, josta näkyvät jokaisen kilpailussa mukana olleen kappaleen soittokerrat. Karsintaäänestysten perusteella tänä lauantaina finaalissa esiintyvien kappaleiden luulisi olevan suosituimpia. Näin ei kuitenkaan ole.
Osa kappaleiden kuuntelukertojen ja finaalipaikkojen jakautumisen syistä selittyy luonnollisesti sillä, että finalistit valittiin kolmen karsinnan kautta, jolloin jatkopaikka riippui erotuksesta muihin samassa karsinnassa olleisiin kilpailukappaleisiin. Kuuntelukertojen eroa ei voi kuitenkaan kokonaan selittää tällä logiikalla, sillä yksi pudonneista kappaleista on saanut lähes kolme kertaa enemmän soittokertoja, kuin korkeimmalle listalla sijoittunut finalistikappale.
Pää-Äijien ”Shamppanjataivas”-kappaletta on kuunneltu Spotifyssa peräti 288 221 kertaa, kun lauantain finaalissa mukana olevista kappaleista kuunnelluin, Einin ”Draamaa”, on kerännyt 105 993 soittokertaa. Kilpailusta myös jo pudonneen Attention 2:n ”Ready for the Show” -kappaletta on kuunneltu seitsemänneksi eniten, eli 38 161 kertaa. Vähiten Spotify-kuunteluja (23 610) kerännyt finalisti on Barbe-Q-Babies -yhtyeen ”Let Me Out”. Yhtyeen yläpuolella kuuntelukerroissa on kuusi pudonnutta kappaletta.
pää-äijät-shamppanjataivas
Metropoli.net tavoitti Pää-Äijät äänitysstudiosta. JaBa ja Julmari olivat iloisia menestyksestä Spotify-listalla, mutta ihmettelivät vielä putoamistaan kilpailusta.
– Aika jännää, ettei päästy jatkoon. Saimme heti putoamisen jälkeen kummastelevaa palautetta faneilta ja tukijoukoilta, jotka olivat äänestäneet meitä. Tukijoukot soittivat ohjelmaan ainakin 2000 eurolla, mitä itse olemme heiltä kuulleet. Tietysti lisäksi tuli kaikki muutkin meitä äänestäneet, mutta muita biisejä sitten vaan äänestettiin vielä enemmän, Julmari toteaa.
UMK:ssa voi antaa yhden äänen ilmaiseksi kaksi päivää ennen ohjelmaa päättyvässä ennakkoäänestyksessä. Ilmaista äänestystä varten täytyy luoda tunnus YLE:n sivuille. Kappaleita voi äänestää maksullisesti ohjelman aikana niin monta kertaa kuin haluaa.
– Ehkä kaikki olivat niin varmoja jatkoonpääsystä, etteivät äänestäneet sen takia, vai olisiko tässä kyse eliitin valtapelistä, jossa vain varakkaat voivat äänestää, Julmari vitsailee.
Pää-Äijät eivät ole lannistuneet UMK:sta putoamisesta, vaan sorvaavat studiossa jo uutta hittiä.
– Vuoden kovimman biisin jälkeen päätettiin tehdä vielä kovempi. Odottakaa mahtavuutta, Julmari lupailee viimeistään huhtikuussa julkaistavasta kappaleesta.
Alla kaikkien UMK-karsintakappaleiden soittokerrat Spotifyssa 24.2.2016 klo 17.05. Listasta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että UMK:n finaalissa ei nähtäisikään kansan suosikkeja, vaan ainoastaan ne kappaleet, joiden uskotaan pärjäävän euroviisuissa.
Pää-Äijät: Shamppanjataivas, 288 281 soittokertaa (pudonnut)
Eini: Draamaa, 105 993 
Cristal Snow: Love Is Blind, 84 176
Sandhja: Sing It Away, 66 179
Saara Aalto: No Fear, 63 390 
Mikael Saari: On It Goes, 38 685
Attention 2: Ready for the Show, 38 161 (pudonnut)
Annica Milán & Kimmo Blom: Good Enough, 38 117
Rafaela Truda: Rise Up, 34 741 (pudonnut)
Gušani-Brothers: Poom Poom, 33 674 (pudonnut)
Lieminen: Pehmeiden arvojen vaalijat, 31 020 (pudonnut)
Stella Christine: Ain’t Got Time For Boys, 26 604
Tuuli Okkonen: Don’t Wake Me Up, 25 884
Clemso: Thief, 23 331 (pudonnut)
Barbe-Q-Barbies: Let Me Out, 23 610
Ylona: Blazing Fire, 22 720 (pudonnut)
Pietarin Spektaakkeli: Liian kuuma, 20 431 (pudonnut)
Mikko Herranen: Evil Tone, 14 058 (pudonnut)
Pää-äijien keikkameiningin voi käydä tarkastamassa perjantaina 26.2. Hotelli Vantaan Tulisuudelmassa ja lauantaina 27.2. Kouvolan Amarillossa.
Kuvat: YLE


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.