Kaikilla on varmasti se lempihuppari, takki tai laukku, jonka vetoketju on pettänyt. Se ei enää sulkeudu kiinni vetäessä, vaan aukeaa uudelleen.

Tämä erittäin harmittava ongelma on usein helposti korjattavissa kotikonstein. Alla olevalla videolla nähdään, miten rikkoutuneen vetoketjun voi korjata helposti kotona.

Videolla vetoketjuyrityksen työntekijä kertoo vetoketjun rikkoutumisen syynä olevan yleensä sen kuluminen ja vetoketjun kiinnittäjäosan hampaiden ”avautuminen”. Itse vetoketjujen mies kertoo olevan erittäin kestäviä.

Korjaukseen tarvitset ainoastaan tavalliset pihdit, joilla puristaa kiinnittäjäosaa.

Muista puristaa ketjun kiinnitysosaa aluksi varovasti, jotta sisällä olevat hampaat eivät taivu liian lähelle toisiaan. Jos hampaat kiristyvät liiaksi, vetoketju ei liiku kunnolla ja se pahentaa ketjun kulumista. Vetoketju voi myös jumittua kokonaan. Purista siis kiinnitysosaa pihdeillä tasaisesti molemmilta puolilta ja kokeile välillä ketjun toimivuutta. Jos ketju ei toimi ensimmäisellä kerralla, käytä enemmän voimaa ja toista kokeilu kunnes se alkaa jälleen toimia.

Videon ammattilainen muistuttaa, että kaikki laadukkaat vetoketjut ovat uskomattoman kestäviä ja useimmiten ne saa korjattua tällä kikalla jopa useita kertoja.

Yli 11 miljoonaa ihmistä on katsonut tämän videon, eli he jo tietävät, miten löystyneen vetoketjun saa korjattua. Katso video, niin tiedät sinäkin!

Kuva: YouTube / UCAN Zippers USA