Näin saat selville näytätkö muiden mielestä puoleensavetävältä

Eikö olisi hienoa, jos tietäisit mitä ihmiset ajattelevat sinusta? Itse asiassa se on mahdollista tällä yksinkertaisella keinolla.
Vuonna 2010 suoritetun ja nyt uudessa kirjassa esille tuodun tutkimuksen mukaan suurin ero ihmisten ulkonäköä koskevien näkemysten välillä on, että ihmiset tuntevat itsensä ja oman ulkonäkönsä erittäin hyvin, mutta muut eivät. Ihmiset eivät itse asiassa katsele sinua lähellekään niin tarkasti kuin kuvittelet.

Kaksi käyttäytymisen asiantuntijaa, amerikkalainen käyttäytymistieteiden tutkija Nicholas Epley ja israelilainen psykologi Tal Eyal, suorittivat tutkimuksen saadakseen selville miten ihmisen oma käsitys itsestään eroa siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat hänestä.
Tutkimuksessa ihmisiä pyydettiin arvioimaan kuvassa näkyvä ihminen. Tuloksissa vertailtiin kuvassa olevan ihmisen mielipidettä muiden mielipiteisiin. Kävi ilmi, että kun kuvassa olevaa pyydettiin arvioimaan mitä ihmiset ajattelevat hänestä nähdessään kuvan myöhemmin samana päivänä sekä vasta kuukausia myöhemmin, arvaus samasta päivästä meni täysin pieleen. Tämä johtuu siitä, että arvostelemme itseämme pikkutarkan ankarasti tiedossamme olevan suuren tietomäärän vuoksi. Muut eivät tiedä meistä edes eteäisesti yhtä paljon kuin me itse, joten arviot muiden mielipiteistä useiden kuukausien jälkeen pitivät huomattavasti paremmin paikkansa.
Koska arvostelemme itseämme jatkuvasti hyvin tarkasti ja muut eivät niin tee, käsityksemme muiden mielipiteistä ovat yleensä hyvin kaukana todellisuudesta. Muita eivät kiinnosta pikkuasiat, joihin itse kiinnitämme huomiota.
– Olemme itsemme asiantuntijoita ja muut eivät ole. Tämän takia meidän on niin vaikea ymmärtää miltä näytämme muiden silmin, Epley sanoo.
Tutkimuksen mukaan luulemme tietävämme miltä toisesta ihmisesta tuntuu, mutta se on mahdotonta, koska emme yksinkertaisesti kykene omaksumaan muiden tuntemuksia. Voimme yrittää kuvitella miltä muista tuntuu, mutta kuvitelma perustuu vain omiin kokemuksiimme, eikä muiden kokemaan todellisuuteen. Esimerkiksi yltäkylläisyydessä aina asunut ihminen ei voi oikeasti tietää tai kuvitella, miltä tuntuu olla köyhä.
Miten siis saada selville mitä muut ajattelevat sinusta? Näytätkö muiden silmissä puoleensavetävältä?
Keino on hyvin yksinkertainen. Kun katsot itsestäsi tänään tai eilen otettua kuvaa, näet kuvan lähes kuin peilikuvana, jota et kykene arvioimaan muiden silmin. Jos taas katsot useita kuukausia tai jopa vuosia sitten sinusta otettua kuvaa tai videota, katsot sitä lähes kuin ulkopuolisen silmin. Et enää huomaa tai välitä, onko jokin hiussuortuva väärässä asennossa, etkä mieti näytätkö kuvassa väsyneeltä huonosti nukutun yön jälkeen. Tällä yksinkertaisella keinolla saat huomattavasti tarkemman kuvan siitä, miten muut näkevät sinut juuri nyt ja joka päivä.
Kokeile katsomalla muutama kuukausi sitten otettua kuvaa tai videota. Itse asiassa näytätkin siinä paljon paremmalta kuin luulit, eikö niin? Jos et ole tyytyväinen vanhaan kuvaasi, voit muuttaa tilannetta ja antaa itsellesi lähes ulkopuolisen silmin pukeutumiseen ja ulkonäköön liittyviä vinkkejä!
Lähde: Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.