Global Drug Survey on julkaissut vuotuisen raporttinsa, josta muun muassa selviää, miten usein eri maissa on humalluttu alkoholista viimeisten 12 kuukauden aikana.

Me suomalaiset olemme tottuneet pitämään itseämme kovina kännäilijöinä, mutta GDS-raportin mukaan Suomi on maailman listalla vasta kymmenes. Tutkimus kattaa 36 maata, joista suuri osa on eurooppalaisia, mutta mukana on myös paljon väkirikkaita maita eri puolilta maailmaa kuten Intia, Yhdysvallat, Kanada, Australia, Meksiko, Brasilia ja Argentiina. Maailman suurimmista maista raportista tosin puuttuvat esimerkiksi Venäjä ja Kiina.

Raportissa selvitettiin, kuinka monena päivänä viimeisten 12 kuukauden aikana kunkin maan kansalaiset olivat olleet humalassa.

Listan ykkösenä on Iso-Britannia, jossa oltiin humalassa lähes joka viikko, eli 51,1 päivänä vuodessa. Suomalaiset vetävät raportin mukaan kännit noin 10,5 päivän välein. Selväpäisin GDS-raportin maista on Chile, jossa humallutaan vain 16,1 kertaa vuodessa. Kaikkien maiden keskiarvo on 33,0 humalapäivää vuodessa.

Tässä maailman top 10 humalahakuisimmat maat:

  1. Iso-Britannia 51,1
  2. USA 50,3
  3. Kanada 47,9
  4. Australia 47,4
  5. Tanska 41,7
  6. Intia 41,0
  7. Irlanti 40,7
  8. Meksiko 38,2
  9. Tšekin tasavalta 36,8
  10. Suomi 34,9

Raportissa myös selvitettiin, miten usein ihmiset joutuivat sairaalan teho-osastolle alkoholin takia. Tällä listalla Australia oli ykkönen, Iso-Britannia kakkonen ja Suomi kahdestoista.

Suurta nautintoa kännäilystään koki saaneensa noin 71 % naisista ja 75 % miehistä. Suurta katumusta siitä puolestaan poti noin joka neljäs nainen ja joka viides mies.

Lähde: Global Drug Survey

Kuva: Pixabay