Nämä yhdeksän merkkiä paljastavat, että olet myrkyllistä seuraa

Jokaisella on toisinaan päiviä, jolloin on vaikea olla hyvällä tuulella. Jos huonot päivät kuitenkin toistuvat tiuhaan, on vaarana joutua kielteisen käytöksen kehään. Se puolestaan estää tilanteen kehittymisen parempaan suuntaan, jolloin ihmissuhteet väistämättä kärsivät. Suurimmat ongelmat syntyvät, kun et tunnista oman käytöksesi vaikutusta ongelmiisi. Silloin on lähes mahdoton löytää ratkaisua.
Ongelmien tunnistaminen toisissa ihmisissä on helppoa, mutta itsemme kohdalla se on haastavampaa. Tässä muutama merkki, jotka auttavat sinua tunnistamaan, onko sinusta tullut myrkyllinen ihminen.
1. Syytät ongelmistasi kaikkia muita
Ongelmamme ovat harvoin täysin toisen ihmisen syytä. Vikaa löytyy ainakin jonkin verran myös meistä itsestämme. Varsinkin jos sinusta tuntuu, että kaikki tuntemasi ihmiset ovat sinua vastaan, voit olla varma, ettet ole itsekään aivan viaton.
Jos kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti olisitkin tilanteessa, jossa jokainen ympärilläsi oleva ihminen yrittää tehdä elämästäsi onnetonta, myös tilanteeseen jääminen on merkki myrkyllisyydestä. Tällöin antaudut olosuhteiden uhriksi yrittämättä tehdä muutosta. Mieti siis, mikä kaikki elämässäsi on pielessä ja mikä on oma panoksesi ongelmiin. Kirjoita huomiosi ylös ja ala tehdä muutoksia pikku hiljaa.
2. Puhut ihmisten selän takana
Juoruilu on osa elämäämme jo kouluajoista saakka. Kannattaa kuitenkin välttää tilanteita, joissa puhutaan pahaa toisten selän takana. Joskus esimerkiksi riidan jälkeen tuntuu hyvältä tuulettaa ajatuksiaan, mutta tällöin kannattaa jutella luotettavan ystävän kanssa. On aivan eri asia puhua esimerkiksi työpaikan kahvipöydässä pahaa kollegasta, jonka kanssa sinulla on ollut riita.
3. Otat enemmän kuin annat
Toisinaan tarvitsemme aidosti toisten ihmisten apua. Haastavina aikoina emme välttämättä kykene antamaan ihmisille yhtä paljon tukea, kuin itse tarvitsemme. Siinä ei ole mitään väärin. Ongelmia syntyy vasta, jos olet aina vaatimassa apua, mutta et koskaan tee vastapalveluksia. Jos huomaat joutuneesi tällaiseen kehään, mieti joku tuttusi jolla on paljon ongelmia ja tarjoa hänelle apuasi.
4. Ystäväsi ovat kadonneet
Kun ihmiset lähtevät elämästämme, he tekevät sen usein hiljaa ja välttäen epämiellyttäviä kohtaamisia. Heillä on yleensä syynsä lähteä. Saattaa olla, että huomaamme vasta kriisin tai muun merkittävän tapahtuman seurauksena, kuinka yksin olemme jääneet.
Jos esimerkiksi kukaan ei saavu syntymäpäiväjuhlillesi, voit tuntea houkutuksen lähettää tutuillesi vihaisia viestejä, joissa vaadit selitystä. Viisain teko on kuitenkin pohtia omaa käytöstäsi. Oletko ollut hankala, vaativa tai ylidramaattinen? Saattaa olla, että olet huomaamattasi työntänyt ihmiset pois elämästäsi.
5. Elämäsi on jatkuvaa draamaa
Jokaisella on joskus elämässään haastavia vaiheita. Jos elämässäsi on kuitenkin toistuvasti draamaa, olet saattanut tulla riippuvaiseksi huomiosta, jota saat kun elämäsi on riekaleina. Läheisesi kuitenkin kyllästyvät lopulta kuuntelemaan jatkuvaa valitusta. Sen sijaan, että yrität etsiä ratkaisuja, nautit draaman tuomasta jännityksestä.
6. Et osaa antaa anteeksi
Anteeksi antaminen voi olla vaikeaa, jos tärkeä ihminen on loukannut sinua. Jos jäät kiinni katkeruuteen, vahingoitat kuitenkin vain itseäsi. Toisaalta, jos läheinen ihminen loukkaa sinua toistuvasti, on tärkeää jättää suhde taakseen. Muille ympärillä oleville ihmisille voi olla haastavaa tukea sinua tilanteessa, jossa olet jatkuvasti katkera.
7. Sinun on aina oltava oikeassa
Kukaan meistä ei voi olla aina oikeassa. Useissa tilanteissa ero oikean ja väärän välillä ei edes ole mustavalkoinen. Tärkeintä on osata tehdä kompromisseja ja katsoa tilannetta toisen ihmisen näkökulmasta. Jos huomaat suuttuvasi joka kerta, kun teet erehdyksen, sinun kannattaa tutkia omaa käytöstäsi. Erehdyksen myöntäminen voi alkuun olla vaikeaa, mutta helpottuu huomatessasi, kuinka paljon mukavampaa elämä on, kun sinun ei tarvitse olla aina oikeassa.
8. Keskityt asioiden huonoihin puoliin
Kaikissa tilanteissa on hyviä ja huonoja puolia. Ratkaisevaa on, kumpaan kiinnität enemmän huomiota. Elämä on huomattavasti miellyttävämpää, jos olet optimistinen. Jos huomaat aina keskittyväsi siihen, mikä voi mennä pieleen, sinun kannattaa pyrkiä korjaamaan asennettasi. Läheisesi eivät välttämättä jaksa kuunella loputtomiin negatiivisia kommentteja.
9. Dominoit keskustelua
Muistele edellistä kertaa, kun keskustelit ystäväsi kanna. Oliko keskustelu tasapuolinen vai pyörikö se vain sinun elämäsi ympärillä? Jos huomaat, että sinun kiinnostuksenkohteesi ja ongelmasi olivat esillä koko ajan, pohdi ovatko kaikki ihmissuhteesi samanlaisia. Yksipuoliset keskustelut ovat turhauttavia ja ne osoittavat, että et ole kiinnostunut muista kuin itsestäsi.
Lähde: The List


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.