Olut on jouluruuan kumppani – tsekkaa luomumaku

Jouluolut on vuosisatojen perinne ja perinteikkäästi olut on myös kruunannut suomalaisen joulupöydän antimet. Joulupöydän monipuolinen makumaailma löytää parhaimman juomakumppanin oluista.
Perinteisessä joulupöydässä on hyvin erilaisia makuja: makeita, mausteisia, suolaisia, etikkaisia ja kermaisia. Runsaaseen joulupöytään katetaan usein kalaa, riistaa ja vaaleaa lihaa perinteistä joulukinkkua unohtamatta.
– Joulupöydän monipuolisen makumaailman kumppaniksi sopii hyvin olut. Vaalea lager täydentää kylmien alkuruokien makupalettia. Täyteläiset, pehmeän paahteiset ja hivenen makeat tummat jouluoluet puolestaan sointuvat lämpimien jouluruokien kanssa yhteen, kertoo Hartwallin olut- ja ruoka-asiantuntija Riikka Kallonen.
Joulun laatikkoruokien juureksien aromaattisuus saadaan parhaiten esille yhdistämällä siihen kevyesti paahteinen ja hivenen makeahko tumma jouluolut.
– Joulukinkun mehevyys ja lihaisuus korostuu jouluoluen aromaattisella humaloinnilla. Suosittelen jouluoluen käyttämistä myös kinkunpaistoliemestä valmistetun kastikkeen maustamiseen, Kallonen vinkkaa.
Lapin Kulta Luomu Jouluolut on muhkean maltainen olut joulupöytään
Kotimaisesta luomuohrasta valmistettu Lapin Kulta Luomu Jouluolut on suunniteltu joulun makumaailmaan. Suosittua jouluolutta valmistetaan tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Tumma Münchener-tyyppinen olut on maultaan pehmeä. Juoman väri on kauniin kuparinen, ja sen tuoksussa voi aistia selkeän humalan aromin.
– Valmistuksessa on käytetty pääosin vaaleaa pilsner-tyyppistä mallasta sekä tummempia ja hieman karamellisoituneita maltaita. Pieni osa on aivan mustaksi paahtuneita maltaita, joissa on kahvin ja suklaan aromeja. Näistä syntyy muhkean maltainen olut, joka sopii talviseen tunnelmaan ja joulupöydän antimiin, kertoo panimomestari Mika Mäkelä Hartwallilta.
Oluen valmistuksessa käytetty mallasohra on kasvanut kotimaisilla luomupelloilla. Luomuhumalaa Suomesta ei saa, joten olueen sopivat luomuhumalat on valittu Keski-Euroopasta.
LapinKulta_Retro_Luomu_Jouluolut_pullo033_dry2012_CMYK_16411__webOluen tarjoilussa oikea lämpötila on aina tärkeää. Lapin Kulta Luomu Jouluolut on parhaimmillaan hieman tavallista lager-olutta lämpimämpänä nautittuna noin 8–12 asteisena. Muotoilultaan kulmikas 0,35 litran lasipullo on tyylikäs valinta joulupöydän kattaukseen. Alkoholia juomassa on 4,6 %.
Lapin Kulta Luomu Jouluolut on kausituote, joka on myynnissä vähittäiskaupoissa sekä ravintoloissa lokakuun alusta vuoden loppuun. Tuote myydään 0,35 litran irtopulloissa sekä 0,33 litran pullon 6-packeissa.
Lapin Kulta Luomu Jouluolut, tuotetiedot:
Kantavierre: 11,4 %
Katkerot: 35 EBU
Väri: 60 EBC
Alkoholi: 4,6 til-%


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.