Peppuhommia harrastettaessa turvallisuus on yhtä tärkeää kuin perinteisessä yhdynnässä. Lääkärit ohjeistavat, kuinka ”kakkosen” harrastaja välttää ikävät tartunnat ja tulehdukset.
1. Älä päästä ketään kakkoseen, jos peräaukkosi ei ole puhdas eikä suolesi tyhjä. Lääkärit neuvovat tyhjentämään suolen juuri ennen anaaliseksiä ja puhdistamaan peräaukon alueen antibakteerisella saippualla. Anaaliseksin aikana peräaukkoon voi tulla pieniä repeämiä, joten puhdistamalla alueen vältät infektioita.
2. Älä käytä samaa kondomia vagina- ja anaaliyhdynnässä. Jos peräsuolen bakteerit pääsevät vaginaan, tulehduksen riski on suuri.
3. Älä unohda kondomia. Vaikka anaaliseksi ei voi johtaa raskauteen, kondomi suojaa sinua sukupuolitaudeilta. Ihoon tulevien pienten repeämien vuoksi sukupuolitaudit tarttuvat anaaliyhdynnässä helpommin kuin vaginayhdynnässä. Harrasta anaaliseksiä ilman kondomia ainoastaan, jos olet vakituisessa suhteessa ja tiedät, ettei kumppanillasi ole tauteja.
4. Älä käytä leluja, joita ei saa helposti ulos. Joskus peräsuoleen joutunut seksilelu saattaa vaatia jopa kiusallisen lääkärikäynnin. Käytä siis vain tarkoitusta varten suunniteltuja seksileluja.
5. Älä suostu anaaliseksiin vain, koska kumppanisi vaatii sitä. Mielenterveydellesi ja suhteellesi ei tee hyvää, jos suostut seksileikkeihin ainoastaan toisen mieliksi.
6. Älä unohda liukuvoidetta. Anaaliseksi kuivana on epämiellyttävää ja voi johtaa repeämiin. Liukuvoide myös lisää mielihyvää.
7. Älä unohda peseytyä anaali- ja vaginayhdynnän välillä. Vaginaan joutuvat bakteerit saattavat aiheuttaa infektion.
8. Älä ota lihasrelaksantteja. Jotkut ottavat tiettyjä lääkkeitä rentoutuakseen ennen anaaliyhdyntää. Lääkäreiden mukaan ei kuitenkaan ole lääketieteellisiä todisteita, että lihasrelaksantit tekevät anaaliseksistä mukavampaa. Lääkkeillä voi myös olla vakavia sivuvaikutuksia.
9. Älä oleta, ettet voi saada herpestä tai muita sukupuolitauteja anaaliseksistä.
10. Älä harrasta anaaliseksiä, jos sinulla on peräpukamia. Jos aiot kuitenkin harrastaa, ole varovainen, sillä pukamat voivat alkaa vuotaa verta.
11. Älä käytä puuduttavia voiteita. Kun peräaukon alueen iho on puudutettu, et välttämättä tunne repeämiä. Käytä siis vain tarkoitukseen sopivia liukasteita.
Lähde: Cosmopolitan