Terveydenhuollon asiantuntijat varoittavat asioista, joita naisten ei pidä tehdä missään nimessä seksuaalisen kanssakäymisen jälkeen.

Välittömästi seksin jälkeen on usein hyvä ja rento olo. Mutta siihen liittyy muutamia terveydellisiä riskejä, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.

– Kun emättimen kudokset ovat kostuneet, turvonneet ja hiertyneet yhdynnän aikana, kudokset reagoivat erilailla ympäristöönsä. Silloin infektion riski on suurempi, kertoo gynekologi Leslie E.F. Page.

Asiantuntijat listaavat kolme tärkeintä asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon yhdynnän jälkeen.

1. Älä saippuoi alapäätä

Useat naiset haluavat pestä alapäänsä yhdynnän jälkeen, mutta silloin ei kannata käyttää saippuaa. Se voi aiheuttaa ärsytystä ja kuivumista, mutta myös allergisia reaktioita.

– Emätin on itsepuhdistuva elin. Jos et laitta jotain asiaa suuhusi, sinun ei pidä laittaa sitä myöskään vaginan sisälle tai lähelle, Page neuvoo.

2. Älä unohda käydä pissalla

On hyvä syy käydä vessassa seksin jälkeen. Se nimittäin auttaa puhdistamaan emättimen bakteereista, joita sinne on joutunut yhdynnän aikana. Gynekologi Robert Woolin mukaan emättimeen joutuneet bakteerit aiheuttavat helposti tulehduksia, joten virtsarakko tulisi tyhjentää.

3. Älä rentoudu kuumassa kylvyssä

Vaikka ajatus kuumasta ja rentouttavasta kylvystä tuntuu erinomaiselta, se voi olla haitaksi emättimelle. Leslie Page sanoo, että seksuaalisen stimulaation ansiosta häpy turpoaa ja on siksi alttiimpi infektioille.

– Jos olet ammeessa kumppanin kanssa, altistut silloin herkästi hänen bakteereille, Page sanoo.

Lähde: Daily Star

Kuva: Pixabay