Ihmiset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa kumppanin löytymiselle. Vaikka itse tuntisi tekevän kaiken oikein, ei vastakkainen sukupuoli välttämättä aina innostu.

Sen vuoksi voi tieteen avulla yrittää tehdä itsestään houkuttelevamman. Useissa tutkimuksissa selvitettiin asioita, joista voi olla hyötyä, kun yrittää tehdä vaikutuksen flirttailemalla.

1. Kasvojen symmetria

Tutkimuksissa on todettu, että kasvojen symmetrialla on suuri vaikutus ihmisen houkuttelevuuteen. Sekä miehet että naiset pitävät symmetrisiä kasvoja viehättävinä.

2. Hyvä ryhti

Ryhti on avain lähestyttäessä toista henkilöä. Hyvä ryhti viestii luottamusta ja osoittaa henkilön olevan tietoinen oman kehon liikkeistä.

3. Etäisyys

Flirttaillessa on hyvä säilyttää sopiva etäisyys toiseen ihmiseen nähden. Silloin puhutaan sosiaalisesta etäisyydestä. Turvallisena välimatkana pidetään käden pituutta.

4. Rehellisyys

Rehellisyys maan perii ja tämä vanha sanonta pätee myös flirttailuun. Sekä miesten että naisten kannattaa heittää syrjään nokkelat iskurepliikit ja suosia suoraan asiaan meneviä rehellisiä lauseita.

5. Katsekontakti

Katsekontakti on universaali menetelmä, jolla sekä miehet että naiset viestittävät romanttisesta kiinnostuksesta. Jos henkilö, josta olet kiinnostunut, kulkee ohitsesi luomatta katsekontaktia, tarkoittaa se todennäköisesti sitä, että hän ei ole kiinnostunut sinusta. Kuitenkin pitkäaikaista jatkuvaa tuijotusta kannattaa välttää, koska se voi tuntua epämiellyttävältä.

6. Kosketus

Koskettelu on huomattavasti fyysisempää kuin muut tavat flirttailla. Sen vuoksi kannattaa olla varovainen ja tehdä se hienovaraisesti.

Lähde: FHM

Kuva: Unsplash