Tuoreessa tutkimuksessa, joka tehtiin Kinsey Institutessa, on huomattu että peräti 21 prosenttia amerikkalaisista on hyväksynyt avoimen suhteen jossain vaiheessa elämää. Tämä on selvä merkki siitä, että ajat muuttuvat myös parisuhteissa. Toisin sanoen, jos mietit avointa suhdetta, et ole yksin. Tähän artikkeliin on listattu neljä tärkeää seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon, jos suunnittelee avointa suhdetta.
1. Molempien osapuolten täytyy tietää mitä avoin suhde tarkoittaa. Avoimessa suhteessa kumppanit antavat toiselleen luvan harrastaa romanttisia tai seksuaalisia suhteita muidenkin ihmisten kanssa. Avoin suhde voi myös olla näiden kahden sekoitus.
2. Jos sinulle ehdotetaan avointa suhdetta, sinun täytyy ymmärtää että kaikki ihmiset eivät pidä ideasta, että heillä olisi vain yksi seksikumppani lopun elämää. Metsästäjä-keräilijäaikoina miehillä oli lyhytaikaisia suhteita ja näin he pystyivät ”kylvämään siemeniään” moneen naiseen. Heimot suojelivat naisia ja lapsia tuohon aikaan tarkemmin kuin nykyisin, koska silloin ei ollut täyttä varmuutta lapsen isästä. Suhteen avoimuus voi kannattaa nykymaailmassakin, koska tutkimusten mukaan avoin suhde parantaa myös kumppanien läheisyyttä ja viestitaitoja sekä fyysistä ja emotionaalista sidettä.
3. Avointa suhdetta harkitsevien täytyy tehdä suunnitelma. Käytännön näkökulmasta kannattaa miettiä onko itsellä todellakin aikaa ja energiaa hallita useita suhteita samaan aikaan. On myytti, että avoimissa suhteissa olisi vähemmän tekemistä, koska suhteessa on aina mukana muitakin ihmisiä.

4. Kannattaa myös ennakoida tulevaa, koska avoimissa suhteissa pahin uhka on luonnollisesti mustasukkaisuus. On tietenkin ymmärrettävää, että useimmat meistä eivät halua kuvitella kumppaniaan harrastamassa seksiä toisen kanssa. Jos asioista ei ole sovittu kunnolla etukäteen, toisen kanssa piehtaroiminen saattaa silti tuntua pettämiseltä, olipa suhde avoin tai ei.
Avoin suhde voi lisäksi vaatia paljon yrityksiä ja erehdyksiä, kun yritetään selvittää mikä toimii ja mikä ei. Jokaisella osapuolella täytyy olla tiedossa tarkat rajat. Jotkut pariskunnat esimerkiksi sopivat, että toisen tulee ensin nähdä toisen uusi kumppani, tai muuten hommasta ei tule mitään.
Avoin suhde ei tietenkään sovi kaikille ja voi olla, että vain toinen haluaa avointa suhdetta, jolloin asiat todellakin menevät monimutkaisiksi. Kannattaa siis yrittää löytää kumppani, joka ajattelee suunnilleen samalla tavalla avoimesta suhteesta.
Vaikka molemmat osapuolet haluaisivat kokeilla avointa suhdetta, se onnistuu vain jos parisuhteella on vahva pohja. Ilman täydellistä rehellisyyttä, avoimuutta ja luottamusta kumppanien välillä avoin suhde ei yksinkertaisesti voi toimia!
Lähde: Playboy