Somevaikuttaja Eevi Teittisen ja Teemu Packalénin esikoinen syntyi 1. marraskuuta. Nyt Eevi julkaisi Instagram-tilillään suloisen kuvan perheen pienokaisesta ja avautui rehellisesti siitä miten rankalta uusi arki vauvan kanssa on tuntunut.

– Vaikka ollaankin mielettömän kiitollisia siitä, että meillä on kaikki hyvin ja päästiin viikon jälkeen Keskolasta kotiin, on uuteen arkeen hyppääminen ollut raskasta. Kaikki on päässyt yllättämään. Uusi arki on valuttanut kyyneleitä enemmän mitä mikään ikinä, mutta silti jokaisessa päivässä on kiitollisuuden ja ihmeen hetkiä, Eevi kirjoittaa.

– Keskoslapsen kanssa on omanlaisensa rumba ja haasteet, mutta joka viikko mennään sisupussin kanssa eteenpäin. Se on kyllä todella palkitsevaa.

Äitiyden myötä myös Eevin oma identiteetti on mennyt uusiksi ja omien tunteiden käsittely on tuntunut haastavalta.

– Suurin ja vaikein tunne on ollut yksinäisyys ja selviytyminen kaikesta. Toki Teemu on aina kotona kun ehtii, mutta keskosen kanssa yksin kotiin jääminen oli pelottavaa ja toki myös raskasta. Eristäytyminen on ollut mulle kaikkein ahdistavinta ja voimavaroja ei tunnu saavan mistään lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Eevi myöntää, että äitiys ja vauva-arki on ollut kaikkea muuta kuin mitä hän kuvitteli sen olevan. Hän kannustaakin kaikkia puhumaan asioista aidon rehellisesti.

– Sosiaalisessa mediassa harvoin näkee tämänkään asian totuutta, saatikka kuule sanoja todellisuudesta. Mun mielestä niitä olisi hyvä tuoda esiin, koska vanhemmuus itsessään tuo jo riittävästi paineita, haasteita ja riittämättömyyttä.

– Me voidaan olla myös toistemme tukena. Se helpottaa kun tietää, että ei ole yksin ja tämäkin hulluus on jollekin normaalia.

Lue myös:

Eevi Teittinen ja Teemu Packalén kotiutuivat vauvan kanssa – suloinen kuva pienokaisesta julki – ”Sanat ei riitä kertomaan”

Lasta odottava Eevi Teittinen ajautui sairaalassa paniikkiin: ”Aamulla tuli shokki, kun vauvan syke hävisi”