Näyttelijä Helmi-Leena Nummela saapui lapsensa kanssa Minisun Minimarathon -tilaisuuteen tiistai-iltana. Helmi-Leenan ja näyttelijä, juontaja Roope Salmisen esikoinen täyttää huhtikuussa kaksi vuotta.

– Elämä on muuttunut äitiyden myötä paljon rikkaammaksi ja asioille on tullut mittasuhteita. En ole enää niin paniikissa pikkuasioista, vaan olen levollinen siitä, että kyllä asiat järjestyvät. Äitiys on tuonut myös armollisuutta itseä kohtaan, näyttelijä kuvailee Metropolille.

– Se on yllättänyt, että rakkauden määrä on niin järkyttävä! Ei sitä ennen tajunnut miten paljon iloa voi saada siitä, kun lapsi oppii joka päivä uusia juttuja ja uusia sanoja. Se on sairaan palkitsevaa ja ihanaa. 

Samanlaiset kasvatusperiaatteet

Äitinä Helmi-Leena toivoo, että välit lapsen kanssa säilyisivät avoimina, ja lapsi voisi tulevaisuudessa keskustella hänen kanssaan mistä vain. 

– Omassa perheessäni on aina puhuttu tosi paljon, ja toivonkin, että voin siirtää sen omalle lapselleni. Pyrin siihen, että hänen olisi helppo kommunikoida minulle. Olen myös aika käytännönläheinen äiti, pidän siitä, että logistiikka on mietitty valmiiksi ja arjessa on helppo olla. 

Kasvatusperiaatteista Helmi-Leena ei paljasta enempää, mutta kertoo niiden olevan samanlaiset puolisonsa kanssa.

– Olemme muutenkin lapsemme kanssa tasapuolisesti. 

En toivo lapsestani näyttelijää

Helmi-Leenan ja Roopen esikoisen varhaislapsuus on ollut tähän asti hyvin helppoa ja tasapainoista. Perheenlisäyshaaveita ei parilla tällä hetkellä ole.

– Toki olen vain oman lapseni asiantuntija, mutta mitä olen muilta kuullut, niin aika helposti meillä on mennyt. Elämä on todella mukavasti näin eikä nyt ole sellaisia fiiliksiä, että haluaisimme tähän lisää lapsia. 

Kahden näyttelijän perheessä olisi luontevaa, että myös lapsi menisi aikanaan samalle alalle. Tästä Helmi-Leena ei innostu.

– Toivon, että hänessä ei olisi näyttelijän piirteitä. En ainakaan halua nähdä niitä, jos on, näyttelijä nauraa.

– Tämä on niin hurja ala, että sydän syrjällään joutuisin katsomaan, miten hän rimpuilee. Toivottavasti hän ei valitse tätä alaa. 

Uusi koti

Töiden puolella Helmi-Leenalla on nykyään enemmän kuvauspäiviä, mutta ne ovat lyhyempiä kuin ennen.

– Lapsi on päiväkodissa, ja lyhyemmät kuvauspäivät ovat sopineet minulle hyvin. On ihana saada tehdä sitä mitä rakastaa, mutta sitten tulla kiireellä rakkaan luokse kotiin. 

– Freelancerina en voi kuitenkaan kamalasti töihin vaikuttaa, joten voin olla vain kiitollinen, jos löytyy hyvä balanssi. Ensi kesänä aion pitää vain lomaa, kesäteattereiden aikataulut ovat niin hankalia pienen lapsen kanssa, että niitä ei vielä ole tiedossa. 

Uuteen kotiin hiljattain muuttanut perhe on sopeutunut uusiin ympyröihin mainiosti.

– Kotimme on tosi ihana! Vaikka muuttaminen on aina raskasta niin nyt on hyvä fiilis. Uusi koti on aina uusi alku. Suurta muutosta ei tullut, sillä uusi kotimme sijaitsee melko lähellä edellistä, Helmi-Leena kertoo.

Lue myös:

Helmi-Leena Nummela kertoo avoimesti uupumisestaan: ”Suoritin kaikkea sata lasissa”

Roope Salmisen ja Helmi-Leena Nummelan lapsi syntyi – katso herkät kuvat